Ncell ve TeliaSonera 3G'yi Everest'e Çıkardı

Everest Dağında 3GNepalli telekomünikasyon şirketi Ncell, dünyanın en yüksek dağı Everest'te 3G erişimini mümkün kıldı ve 5,300 metrede görüntülü görüşme yapıldı.

Dünyanın en yüksek dağı olan Everest ve çevresinde ki yerleşim birimlerini 3G bağlantısı ile tanıştıran Ncell, dünyanın en yüksek noktasında görüntülü görüşmeye imkan veren operatör olmuş oldu. TeliaSonera ile birlikte 3G'yi göklere çıkaran Ncell, bu sayede Khumbu Vadisini ve Solukhumbu bölgesini yüksek hızda mobil internetle dünyaya bağlayacak.

Habere yer veren Reuters, Güney Asya'nın en fakir ülkesi olan Nepal'de, 28 milyonluk nüfusunun yalnızca 3 milyonu telekom servislerinden faydalandığını aktarıyor. Ncell de TeliaSonera'nın 100 milyon dolar yatırımla mobil erişimi Himalaya halkının %90'ına ulaştırmak istediğini dile getiriyor.

Bu altyapı Everest'e tırmanan sayılı dağcı ve o bölgede yaşayan azınlığı ilgilendirse de mobil şebekelerin ulaşabildiği en yüksek nokta olması açısından, ilk olma özelliği taşıyor. Türkiye'nin yüksek kesimlerinde de 3G'nin kullanılabileceğini ispatlıyor.

Sosyal medya gözünden bakacak olursak, uzaydan gönderilen Tweet'lerden sonra Everest'ten gönderilen Tweet'lere de hazırlıklı olmak gerekiyor. Uzayda yapılan check-in'ler için özel rozet açan Foursquare'ın, Everest için de bir rozet yapmasını pek tabi bekleyebiliriz. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.