Facebook İle Skype Ortak Cephe Mi Oluşturuyor?

Facebook İle Skype Ortak Cephe Mi Oluşturuyor?

Facebook, dünyanın VoIP devi Skype ile derin bir anlaşmanın eşiğinde. Google'ın Gmail Call ile çıkış yaptığı alanda Facebook'un telefon dedikoduları ve bu alanda bir çıkış yapması beklenirken, Skype ile muhtemel bir anlaşmaya hazır olduğunun sinyallerini veriyor.

Kara Swishe'in konuya yakın kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre anlaşma iki büyük sosyal ağı ciddi derecede birbirine bağlayacak. Sykpe'ın SMS, sesli konuşma ve Facebook Connect'i yeni sürümüne dahil etmesi beklenirken, 30 Ağustos'ta Skype Connect'in duyurulmuş olması dikkat çekiyor.

Kısa süre önce çoklu video arama özelliğini de devreye alan Skype 560 milyon üyesi ile Facebook'tan daha büyük bir kitleye ulaşıyor. Facebook'un sesli iletişime adım atacağını düşünürsek Facebook Chat ile bu işin yürümeyeceği son derece açık. Üstelik 500 milyon kullanıcıya ses tabanlı bir altyapı sunmak da bir sosyal ağ yönetmekten farklı birikim ve yeterlilikler istiyor.

Gmail Call ve olası bir Facebook VoIP servisinin karşısında durmak yerine Skype'ın bu anlaşmaya ihtiyacı olduğu da diğer bir gerçek. Birbirini tam anlamıyla tamamlayacak Skype ve Facebook, anlaşma imzalandığı takdirde son derece karlı bir işe de imza atmış olacaklar. Zira mevcut telefon hatlarının gelecekte tamamen VoIP'e kayacağı öngörüsüne sahip olmak için, teknolojinin gidişatını birazcık izlemek yeterli diye düşünüyorum.

Facebook anlaşması öncesinde Avaya adlı şirketlere özel iletişim şirketi ile de bir anlaşma yapan Skype'ın, gelecek sürümünün Facebook ile bağlantıya hazır olması bekleniyor. Mobil uygulamaları da gayet etkin olan Skype, Facebook anlaşması ile muhtemelen vaktinin çoğunu operasyonel birimlerini güçlendirmeye ayıracaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.