AOL TechCrunch'ı Satın Almaya Hazırlanıyor

AOL TechCrunch'ı Satın Almaya Hazırlanıyor

Eski Business 2.0 dergisinin editörü Om Malik'in sahibi olduğu GigaOm, AOL'in dünyanın en popüler Web 2.0 blogu TechCrunch'ı satın alacağı üzerine ortaya ciddi bir duyum attı ve birçok blog hatta son olarak Wall Street Journal konuyu gündemine taşıdı. Om Malik gibi Wall Street Journal da konuyla ilgili taraflara yakın bir kaynağından satın alma görüşmelerini doğruladı.

Michael Arrington tarafından kurulan ve bugün internet pazarını yakından takip eden ciddi bir kitleye ulaşan TechCrunch hakkında 2008 yılında da AOL tarafından satın alınması yönünde bir söylenti çıkmıştı.

2005 yılında bünyesinde dünyanın önde gelen teknoloji blogu Engadget'ı da barındıran Weblogs Inc.'i satın alan AOL'in TechCrunch'ı satın alması 2008 yılında olduğu gibi yine son derece mantıklı bir adım olacaktır.

Webrazzi'de de paylaşmıştık ve hatırlayanlar olacaktır, o dönemlerde $20-$30 milyon aralığında bir satışın konuşulduğu söyleniyordu. Hatta $25 milyon seviyesine gelindiği ancak $30 milyon için zorlandığı duyumları gelmişti. Geçen zaman içinde TechCrunch Disrupt başta olmak üzere çeşitli konferansları ve genişleyen reklam hacmi ile gelirini artırdığı tartışılmaz olan TechCrunch'ın bugün $50 milyon seviyesinden değerlendiği tahmin ediliyor.

GigaOm'daki habere göre AOL'in TechCrunch'ı satın alması ile ilgili açıklama, halen devam eden TechCrunch Disrupt'ta AOL CEO'su Tim Armstrong ile TechCrunch kurucusu Michael Arrington tarafından sahneden yapılacak.

VentureBeat'in haberine göre de TechCrunch Disrupt'ın öğleden sonraki oturumlarında Michael Arrington ortadan kaybolmuş ve TechCrunch CEO'su Heather Harde de sahne arkasında uzun süre bir avukatla görüşmüş. Tabi, bunların hepsi tahminleri fazlasıyla doğrular nitelikte izlenimler.

Bugüne kadar duyduğumuz satın alma haberlerinden yola çıkacak olursak bu kadar net konuşulan duyumlar çoğunlukla doğru çıkmıştır. Yani, 29 Eylül'e kadar sürecek olan TechCrunch Disrupt'ta tahmin edildiği gibi AOL'in TechCrunch'ı satın aldığını duyarsanız şaşırmayın.

Unutmadan iki konuyu da hatırlatmakta fayda var. TechCrunch Disrupt'ı canlı olarak izleyebilirsiniz ve TechCrunch Europe editörü Mike Butcher 3 Kasım'da Webrazzi Summit'te bizlerle olacak. Sanırım her iki konu da ilginizi çekecektir. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.