Windows Phone 7Microsoft, Windows Phone olarak adlandırdığı  mobil işletim sisteminin 7. sürümünü cihaz üreticilerine gönderdiğini resmi blogundan duyurdu. Piyasaya çıkmak için son adımlarını atacak Windows Phone 7'li cihazlar Microsoft'un planına göre Ekim ayında kullanıcılarla buluşacak.

Xbox Live ve Zune ile tam entegrasyona sahip olacağı açıklayan Windows Phone 7'nin geliştirilmesinden sorumlu başkan yardımcılarından Terry Myerson, şimdiye kadar geliştirdikleri en iyi mobil işletim sistemini günde 10 bin otomatik test cihazıyla göreve hazırladıklarını aktarıyor. Yeni mobil işletim sisteminin milyonlarca saat kullanıcı, performans ve stres testlerine tabi tutulduğu açıklayan Myerson, bir çok kanaldan aldıkları geri dönüşler ile son hazırlıkları tamamladıklarını söylüyor.

Windows Phone 7'ye dahil edildiği açıklanan diğer servisler ise Bing ve Facebook olacak. Yeni sistem aynı zamanda Microsoft Office için daha özel bir yaklaşım sunacak ve sesli arama özelliği taşıyacak.

Şimdi Dell, HTC, Samsung ve LG'nin Windows 7'li akıllı cihazlarla ilk çıkışı yapması bekleniyor. Microsoft bir yandan da uygulama tarafının hareketlilik kazanması için çalışmalarını sürdürüyor. Uygulama dünyasının önemini farkeden Microsoft, uygulama geliştirme araçlarını bu ay son kez ücretsiz olarak sunuyor. Geliştirme araçlarının bugüne kadar indirilme sayısının ise 300.000'i aştığı söyleniyor.

Geliştirilen arayüzü ve çoklu dokunmatik ekran desteğinin yanında Windows Phone 7'nin çoklu uygulama çalıştırma ve kopyala/yapıştır işlevselliğinin olmayacağı açıklanıyor. Geliştirilmesi için milyar dolarlar harcanan Windows Phone 7'nin ne kadar karlı olacağını zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.