Silikon Vadisi'nden Harbiye Marşı Eşliğinde Anadolu Ekspresi Treni Kalktı

Silikon Vadisi'nden Harbiye Marşı Eşliğinde Anadolu Ekspresi Treni Kalktı

Facebook üzerinden oynanan ve son zamanlarda da bir hayli popüler olan Lucky Train isimli oyun, 30 Ağustos Zafer Bayramımız için Harbiye Marşı eşliğinde gelen, ay yıldızlı Anadolu Ekspresi adında yeni bir treni oyuna ekledi. Bu oyunun mimarı olan Barış Yaman’la yeni oyunları olan Lucky Train’i ve bu hoş sürprizini konuştuk.

Reyhan Çepik: Merhaba Barış Bey, bize biraz şuan çalıştığınız şirket A Bit Lucky’den ve yeni oyununuz Lucky Train’den bahseder misiniz?

Barış Yaman: A Bit Lucky, platformlar arası online sosyal oyunlar geliştiren bir şirket. Takım, ortalamada 10 yıldan fazla tecrübeli, geçmişte PC ve konsol oyunları geliştirmiş kişilerden oluşmakta. Bu tecrübe sayesinde kalitesi daha yüksek, yaratıcı oyunlar geliştirdiğimize inanıyoruz. Şirket kurulalı 1 yıldan daha az oldu. Lucky Train piyasaya çıkan ilk oyunumuz.

R.Ç: Biraz oyunun senaryosundan bahseder misiniz?

B.Y: Lucky Train iki ana unsurdan oluşuyor; trenler ve şehir geliştirimi. Arkadaşlarınızla aranızda tren rotaları yaratarak birbirinize yolcular gönderiyorsunuz. Bir yandan da şehrinizi geliştirerek yeni tür yolcuları şehrinize çekiyorsunuz. Bu özellik oyunu gerçek anlamda sosyal bir oyun haline getiriyor. Trenlerin ve şehirlerin iyileştirilmesi, rota üzerindeki herkesin işine yarıyor.

Tren rotaları başlangıçta iki kişi arasında kuruluyor. Ancak çok hızlı bir şekilde sosyal ağ üzerinden diğer insanlara yayılıyor. Herhangi bir tren rotasını o rota üzerinde bulunan herkes başka arkadaşlarını da ekleyerek uzatabiliyor. Sınırlı sayıda treniniz olduğundan kimlere tren gönderdiğiniz önemli oluyor. Rota üzerindeki kişilerin aktif olması trenden alınan geliri oldukça artırıyor. Tren rotası ne kadar uzun olursa trenden o kadar çok para alıyorsunuz. Lokomotiflerinizi daha modern lokomotiflerle değiştirerek trenin daha kısa sürede size geri dönmesini de sağlayabiliyorsunuz.

Trenlerden kazandığınız paraları şehrinizi geliştirmeye ve güzelleştirmeye de harcayabiliyorsunuz. Şehre ekleyebileceğiniz binaların, ağaçların ve parkların çeşitliliği şehri istediğiniz şekilde planlamanızı sağlıyor. Trenlerin çeşitliliği de en eski lokomotiflerden günümüzün modern hızlı trenlerine kadar uzanıyor.

R.Ç: Peki bu hoş sürpriz nasıl aklınıza geldi?

B.Y: Oyunda normal trenlerin ve binaların haricinde özel trenler ve binalar da mevcut. ABD'nin kurtuluş günü 4 Temmuz için çıkardığımız özel bir "Statesman" treni vardı. Ardından Fransa'nın Bastille günü için Zafer Anıtı (Arc de Triomphe) binasını ekledik.

Türk oyuncuları da unutmadık: 30 Ağustos Zafer Bayramı için Harbiye Marşı eşliğinde gelen ay yıldızlı Anadolu Ekspresi’ni ekledik.

R.Ç: Oyunun hedef kitlesi kimlerden oluşuyor?

B.Y: Oyunun ana teması adından da anlaşılacağı üzere trenler. Trenlerin seyahat, hız ve yeni yerler keşfetmeyi çağrıştırması nedeniyle hemen hemen herkese hitap ettiğini düşünüyoruz.

R.Ç: Kaç oyuncuya ulaştınız?

B.Y: Oyuncu sayımız 1 milyona yaklaşıyor.

R.Ç: Oyunu hangi platformlardan erişebiliriz?

B.Y: Lucky Train şimdilik Facebook platformunda.

R.Ç: Peki Türk kullanıcıları da bu 1 milyonluk oyuncu kitlenize dahil mi?

B.Y: Bildiğiniz gibi, Türkiye Facebook'da en çok kullanıcısı olan ilk 5 ülke arasında. Lucky Train'de oldukça çok Türk oyuncumuz var. Daha da fazla Türk oyuncu görmek bizi çok sevindirir tabii.

R.Ç: Bu keyifli söyleşi ve sürpriz için teşekkür ederiz. Lucky Traine’e iyi yolculuklar diliyoruz. :)

B.Y: Ben çok teşekkür ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız hepimize kutlu olsun.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.