BlackBerry'nin uygulama marketi App World’ün yeni sürümü duyuruldu. BlackBery App World 2.0 adıyla anılan sürümde yeni ödeme seçenekleri, gelişmiş uygulama arama özellikleri ve BlackBerry ID adlı yeni kullanıcı tanıma sistemi dikkat çekiyor.

BlackBerry App World 2.0’da PayPal’a ek olarak, Visa, MasterCard, American Express gibi kredi kartları ile uygulama satın alınması mümkün. Yenilenen uygulama listeleri arayüzünde En iyi 25 Ücretsiz Uygulama, En iyi 25 Ücretli Uygulama, En Yeni Uygulamalar ve Güncellenmiş Uygulamalar görüntüleyebiliyor.

QR barkodlarını destekleyen yeni sistem sayesinde internette, basılı ilanlarda, broşür ve benzeri yerlerdeki uygulamaların barkodlarını okuyabiliyor. Yeni sunulan bir diğer özellik olan BlackBerry ID ile de kullanıcılar BlackBerry App World 2.0 içerisindeki My World dosyasından hem ücretli hem de ücretsiz uygulamaların yer aldığı kişisel arşive şifrelerini girerek ulaşabiliyor.

BlackBerry ID aynı zamanda cihaz bağımsız çalışıyor ve isteğe bağlı olarak, kullanıcının kredi kartı, PayPal ve operatör bilgisi de dahil olmak üzere fatura bilgilerini kriptolanmış bir şekilde saklayabiliyor. Dolayısıyla BlackBerry ID sayesinde kullanıcılar yeni bir uygulamayı sadece BlackBerry ID şifresini girerek ve ödeme şeklini belirleyerek yapabiliyor.

iPhone OS, Android ve Symbian gibi rakipleri arasından sıyrılmak isteyen RIM, akıllı telefon pazarındaki etkinliğini uygulama marketinde de göstermek niyetinde. Son zamanlarda yasaklarla gündeme gelen ve açıklama yapma gereği duyan şirketin bundan ne kadar etkinlendiğini ise zaman gösterecek.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.