TV kanallarının mobil cihazlara kadar inmiş olması televizyon izleyicileri için yeni teknolojilerin de yolunu açıyor. İrlanda merkezli Notion da televizyon izleme deneyiminin önümüzdeki dönemde daha interaktif olması yönünde bazı çalışmalar yapıyor.

Firmanın MetaMirror adını verdiği konsept teknoloji, televizyondaki yayını ek bir cihaza aktarırken sunduğu gerçek zamanlı çeşitli bilgiler ile interaktivite yaratıyor. MetaMirror, televizyondaki yayını kesmeden ve değiştirmeden bir iPad, iPhone, netbook veya benzer bir cihaza çeşitli bilgiler ile aktarıyor. Bu aktarımda görüntü ikinci bir katman ile zenginleştiriliyor ve Notion'a göre 2. cihazda görüntüyü eş zamanlı olarak izlemek kusursuz gerçekleşiyor. Tabi ses ve görüntü de aksaklıklar yaşanabileceği fikri de akıllara geliyor.

MetaMirror sunduğu anlık bilgiler ve sezgisel arayüz ile televizyonu tek taraflı bir iletişim organı olmanın ötesine taşımayı hedefliyor. Örneğin bir spor karşılaşmasında televizyonda canlı yayın sürerken yansıma ekranında (2. cihaz) Twitter güncellemeleri, oyuncular hakkında çeşitli bilgiler ve diğer karşılaşmaların sonuçları görüntülenebiliyor. Bir müzik klibi için ise şarkı ve sanatçı hakkındaki bilgiler ve albüm satın alma yönlendirmesi MetaMirror ile mümkün olabiliyor. MetaMirror hiç şüphe yok ki televizyon dizilerindeki kıyafetlerinin satın alınmasına yönelik web servisleri için de işe yarar bir teknoloji olarak dikkat çekecektir.

Teknolojinin dikkat çekici olmasının yanında ise ne kadar gerekli olduğunu düşünmek gerekiyor. Zira MetaMirror'in bir yandan televizyon izlerken bir yandan Twitter'i manuel olarak takip etmeye neden tercih edilmesi gerektiğini, firmanın uygun bir dille açıklaması gerekiyor. Elbette ki bu sorunun cevabı hızlı ve kolay erişim olabilir ancak ürünün prototipinin çıkması ve ilk test sonuçlarını görmek  karar vermek için doğru tercih olur ve eğer sistem geçerlilik sağlarsa mevcut kimi televizyon kanallarının sunduğu bilgi kirliliğinden de kurtulabiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.