Ekrandaki.com iş fikri iyi ama...

Ekrandaki.comEkranda gördüğünüz kıyafetleri, nereden ve nasıl satın alabilirsiniz sorusunun cevabını vermek için kurulduğunu anladığım Ekrandaki.com, son günlerde dikkatimi çeken başarılı iş fikirlerinden birisi. Ancak, bu kadar iyi bir iş fikrinin nasıl Web 2.0'dan uzak kurgulanıp elindeki başarı potansiyelini kaçıracağının da en büyük örneği olacak gibi gözüküyor.

Sistem dahilinde belirli markalar yer alıyor ve bu markaların ürünlerinin de bilgi bölümünde hangi dizide hangi sanatçının kullandığı hakkında notlar bulunuyor.

(Mesela bu ürünün bilgi sekmesine bakarsanız, Binbir Gece dizisindeki Şehrazat karakterinin çantası olduğunu okuyabiliyorsunuz.)

Girişte de dediğim gibi güzel ve iyi bir iş fikri. Dünyadaki örneklere baktığımızda, Like.com benzeri bir yaklaşımı olmasına rağmen, elbette teknoloji anlamında böyle bir altyapı sunmuyor.

Sadece fikri ile bile bence ülkemizde kısa sürede çok başarılı olabilecek bir iş modeline sahip Ekrandaki.com, acaba neden sitenin modellenmesini bu kadar başarısız gerçekleştirmiş?

Baktığımız zaman aslında Ekrandaki.com'da çok keyifli AJAX uygulamaları bulunuyor hatta görseller kimi noktalarda başarılı bile sayılabilir ama malesef puzzle'da eksikler var.

Servisin su an için test aşamasında olduğunu kabul edip, kendilerine en kısa zamanda sistemlerini olması gerektiği gibi elden geçirmelerini ve bu sürede BETA hatta ALPHA olduklarını belirten bir simgeyi sitelerine eklemelerini öneriyorum.

Eğer bu şekilde bir düzenlemeyi kısa sürede yapar, ve iş modellerini daha belirgin olarak kullanıcılarına hissettirebilirlerse, ülkemizde çok hızlı yükseliş sağlayabileceklerine inanıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.