Blackberry, Samsung ve Motorola Tablet Fırsatının Peşinde

Blackberry, Samsung ve Motorola Tablet Fırsatının Peşinde

Taşınabilir bilgisayarların evrimleşmiş hali olan tablet bilgisayarların netbooklar ile rekabet halinde olduğunu biliyoruz. Onlarca alternatifi olsa da iPad ile fark yaratan Apple gibi diğer markalar da tablet piyasasında ciddi ürünler çıkarma peşinde. Bu pazara girmesi beklenen son isimler ise Droid ile dikkatlari üzerine çeken Motorola, Blackberry'nin sahibi RIM ve teknoloji devi Samsung.

Digitimes'in haberine göre Tayvan merkezli Quanta Computer RIM'in Android'li tabletlerini üretecek ve Kasım 2010'da piyasaya sürecek. BlackPad adıyla anılabilecek tablet Wi-Fi, Bluetooth ve Blackberry'ler üzerinden direkt 3G bağlantısına da sahip olacak. Verilen bilgiye göre BlackPad'ler 499 dolar fiyatla Eylül ayında ön siparişe çıkacak. Tabletin bu yıl 2 milyon, 2011 için ise 8 milyon adet  nakledilmesi bekleniyor.

Verizon'un 2011 yol haritasıyla ortaya çıkan diğer tablet planları ise Samsung ve Motorola'ya ait. Rapora göre kendi mobil platformu olan Bada ile mobil cihazlarda fark yaratmak isteyen Samsung'un tableti de Android tabanlı ve 7 inç büyüklüğünde olacak, ön yüzünde de kamera taşıyacak.

Android'li telefonlarda en yüksek satış rakamlarına ulaşan Motorola'nın planı ise daha belirgin. Motorola'nın piyasaya çıkaracağı söylenen tablet Android 3.0 versiyonunu taşıyacak, 10 inç ekran, 1GHz ya da 1.3GHz işlemci ve yine ön yüzde kamera ile gelecek. Motorola'nın tabletine Droid'li bir isim verip vermeyeceği bilinmese de alınan duyumlar cihazın Aralık ayında açıklanacağı, Şubat 2011'de de Android 3.0 ile birlikte piyasaya çıkacağı yönünde. Verizon'un 2011 planlarından sızan diğer bilgilere bakılırsa 2011'de LTE ve Android'li cihazların sayısı artacak, daha ucuz mobil cihazlar ve daha hızlı bir mobil internet dünyayı saracak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.