iPad 9 Ülkede Daha Satışa Çıkacak - Türkiye'deki Son Durum Ne?

Apple yaptığı açıklamayla önümüzdeki cuma günü yani 23 Temmuz'da iPad'in 9 ülkede daha satışa sunulacağını duyurdu. Hali hazırda iPad'lerin satıldığı Avusturalya, Kanada, Almanya, İtalya, Japonya, İspanya, İsviçre, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nin arasına katılacak şanslı 9 ülke Avusturya, Belçika, Hong Kong, İrlanda, Lüksemburg, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda ve Singapur olacak.

Ülkemizde ise iPad'in resmi lansmanı yapılmamasına rağmen önce İstanbul Bilişim tarafından, ardından sırasıyla Gold Bilgisayar ve Migros tarafından bir grup ürün satılmaya başlandı. Mayıs ayında İstanbul Bilişim iPad'lerini satışa sunmuş, yaklaşık bir ay önce de Gold Bilgisayar iPad Wi-Fi 16 GB versiyonunu 1599 TL fiyatla satışa sunmuştu, firma daha sonrasında ise diğer modelleri getirdi. Geçtiğimiz haftasonu ise Migros herkesi şaşırtarak iPad 3G 32GB'ı 2290 TL'den 3G 64 GB'lık versiyonu ise 2490 TL'den satışa sundu. 2 yıl garantili olarak satılan cihazların garantilerinin ise nasıl sağlanacağını bilemiyoruz. Bilkom bugün yaptığı açıklamayla resmi olarak lansmanı yapılmayan bir Apple ürününe Bilkom tarafından teknik destek verilmesinin mümkün olmadığını duyurdu. Apple'ın uluslararası garantisinin geçerli olması için Türkiye'de ürünün resmi lansmanının yapılmış olması gerektiği bilgisini de ayrıca ekledi.

iPad Migros'larda Satışa Başladı. *

Sonuç olarak İstanbul Bilişim, Gold Bilgisayar ve Migros'un sattığı ürünler en azından resmi lansman yapılıncaya kadar Bilkom servislerinden içeriye giremeyecek. Bu durumda şirketler bozulan ürünlere nasıl bir destek sağlayacaklar merak ediyoruz. Gold Bilgisayar özelinde durumu değerlendirirsek, şirketin konumu açısından iPad'leri tamir ettirecek bağlantıları kurması mümkün, ancak yetkili servis dışında yapılan tamiratlar ürünleri garanti kapsamından çıkaracaktır. Bu durumda sorunu bu şekilde çözmek pek akıllı bir yöntem değil. Migros tarafında ise durum çok daha ilginç. Bildiğimiz kadarıyla teknik destek sağlayabilecek bir birimi bulunmayan şirketin bozulan iPad'ler için çözüm üretmesi pek mümkün olmayacaktır. Bu durumda geri getirilen cihazların büyük ihtimalle aynılarıyla takası söz konusu olacaktır.

Garanti konusunun dışında iPad'lerin ülkemizdeki satış fiyatı da tartışma konusu. ABD'de 499$'a satılan 16GB Wi-Fi iPad Türkiye'de 1599TL'den satılıyor. 32GB'lık 3G'li modeli ABD'de 729$'dan satılan ürünün ülkemizdeki fiyatı ise 2290 TL iken 64GB'lık versiyonu 2490 TL'den satılıyor. Yukarıdaki tabloda da görebileceğiniz gibi Gold Bilgisayar'ın ve Migros'un belirlediği fiyatlar ABD fiyatlarının direkt iki katı. iPad'ler resmi olarak Bilkom elinden satıldığında bu fiyatların biraz daha aşağıda olmasını bekliyoruz ancak çok büyük bir fark olmayacaktır.

Şayet iPad'lerin satış fiyatları İngiltere'de 429 £'dan başlıyor. Avrupa genelinde de bu seviyede olduğu düşünüldüğünde fiyat beklentisinde çokta iyimser olmamak gerekiyor.

* Görsel Radikal gazetesinden alınmıştır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.