Uzmanlığınızı Sordu.com'da Gelire Dönüştürebilirsiniz

Uzmanlığınızı Sordu.com'da Gelire Dönüştürebilirsiniz

Sordu.com uzmanların profillerini oluşturup internet üzerinden ses ve video desteği ile danışmanlık satışı yapabildikleri bir platform. Kullanıcıların kredi yükleyip sistemde yer alan uzmanlarla canlı görüşme ile dakika bazında ücret ödedikleri Sordu.com'da, uzmanlar isterlerse birebir oturumlar dışında daha çok kullanıcının katılabildiği eğitimler de verebiliyorlar.

Sabancı Üniversitesi tarafından kurulan risk sermayesi şirketi Inovent'den aldığı yatırımla desteklenen Sordu.com'un sahip olduğu sanal konferans altyapısı Haziran 2008'de ilk versiyonunu incelediğimiz Perculus üzerinde geliştiriliyor.

Webrazzi Gündem Türkiye'de İnternet Girişimciliği kapsamında gerçekleştirdiğimiz Demorazzi'de de sunum yapan Sordu.com geçtiğimiz günlerde uzman veritabanını genişletmek için aktif olarak çalışmalarına başladı ve ücretsiz olarak sunulan bazı eğitimlerle servisin büyüme potansiyelini ortaya koydu.

Sordu.com'un kurucularından ve şirketin Genel Müdürü Zafer Gürel'le görüşürken servisin çalışma prensipleri ve özellikleri hakkında bilgiler aldım. Genel fikre sahip olmak adına hızlıca bakacak olursak;

  • Uzmanlar birebir görüşmelerin dakika fiyatını kendileri belirliyorlar.
  • Uzmanlar isterlerse 100 kişiye eğitim programı açabiliyorlar ve kişi başına ücreti kendileri belirliyorlar.
  • Her uzmanın ayda 8 kere Sordu.com altyapısını kullanarak ücretsiz eğitim sunma hakkı bulunuyor.
  • Sordu.com ücreti kullanıcıdan tahsil ediyor ve 30 gün içinde uzmanlara ödeme yapıyor.
  • Sordu.com'a uzman olarak kayıt yaptırabilmek için şirketin onayı gerekiyor.

Şu günlerde açık beta olarak yayınını sürdüren Sordu.com sistemi test etmek ve elbette biraz olsun yaygınlaştırmak için astroloji ve matematik gibi konularda ücretsiz eğitimler açıyor. Özellikle geçtiğimiz günlerde farkettiğim astroloji eğitimine olan ilgi, henüz pazarlama çalışmalarına başlamamış bir şirket için gidilebilecek yönü gösterir nitelikteydi. Benim gördüğüm dakikalarda 130'un üzerinde katılımcı kaydının olduğu astroloji eğitimi Sordu.com gibi servislerin hangi alanlarda yoğunluğu yakalayabileceğini gösteriyor.

Zafer Gürel'le görüşürken, kendisi de şirketin özellikle özel ders, astroloji ve sağlık kategorilerinde ciddi bir platform oluşturacağını düşündüklerini belirtti. Sağlık kategorisi elbette burada en dikkat çeken alan. Son derece hassas olan bu alanda uzman alınırken, başvuru yapan uzman adaylarında diploma zorunluluğu gibi kriterler üzerinden seçim yapılacağı Zafer Gürel tarafından özellikle belirtiliyor.

Eğer belirli konularda uzmanlığınız varsa Sordu.com üzerinden ücretli olarak danışmanlığınızı sunabilir ya da ücretli ya da ücretsiz eğitimler açabilirsiniz. Altyapı olarak denediğim ve oldukça başarılı bulduğum servis, görüntülü ve sesli olarak sunduğu canlı görüşmelerde sorunsuz bir tecrübe sağlıyor diyebilirim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.