Foursquare $20 Milyon Yatırım Aldı Değeri $95 Milyon Oldu

Foursquare $20 Milyon Yatırım Aldı Değeri $95 Milyon Oldu

Son dönemlerde Türk internet kullanıcıları arasında da popüler olmaya başlayan lokasyon bazlı servis Foursquare sonunda beklenen refaha ulaştı ve $20 milyon yatırım aldı.

Netscape'in kurucusu, Facebook ve Ning gibi birçok önemli girişimin yatırımcısı olan Marc Andreessen'ın yatırım şirketi Andreessen Horowitz ile birlikte Twitter, Zynga, Tumblr gibi önemli girişimlerin yatırımcısı Union Square Ventures ve bit.ly, OpenX, Get Satisfaction gibi girişimlerin yatırımcısı, aynı zamanda Web 2.0 teriminin yaratıcısı olarak anılan Tim O'Reilly'nin yatırım şirketi O’Reilly AlphaTech Ventures tarafından gerçekleştirilen yatırım Foursquare'in mevcut değerlemesini de $95 milyona getirdi.

Hali hazırda 1.8 milyon kullanıcısı olan ve günde 10.000'den fazla yeni üye kazanan servis, geçtiğimiz dönemlerde Yahoo ve Facebook'un satın alma radarına girmişti. Hatta Yahoo'nun şirketi $100 milyon karşılığında satın almayı planladığı konuşulmuş, sonrasında Yahoo CEO'su Carol Bartz bir basın toplantısında parada anlaşırsak neden almayalım gibi bir cümle kullanmıştı.

Birçok kişi için lokasyon bazlı bir oyun gibi düşünülen ve "arkadaşlarınızın nerede olduğunu öğrenin" mantığında algılanan Foursquare'in bu yatırımla gördüğümüz gibi aslında gittiği yön çok farklı.

Kişisel fikrimi soracak olursanız Foursquare sadece bir lokasyon bazlı eğlence servisi değildir. İşletmeler için ciddi bir reklam kanalı ve müşterileriyle etkileşim platformu olarak gördüğüm Foursquare zaten bugüne kadar önemli şirketlerle yaptığı anlaşmalar ve az da olsa elde ettiği gelirle sadece eğlenceli bir servis olmaktan çok ötesini hedeflediğini göstermiştir.

Yatırım sürecinde başı çeken Andreessen Horowitz'in ortağı Ben Horowitz'in hedeflerinin şu anda 2 milyona yaklaşan üye sayılarını nasıl onlarca milyona getirmek olduğunu söylemesinin ana sebebi de budur.

Bu çapta bir topluluğun gittiği mekanları biliyor olmak, bu kitleyi işletmelerle buluşturmak, işletmelerin onlara özel kampanyalar sunmasına olanak tanımak ve en önemlisi bu işletmelere onları bu kadar seven müşterilerini tanıştırmak, Foursquare'in para eden boyutu olacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.