Twitter Dünya Kupasına Hazır!

2010 Dünya Kupası'na Türkiye katılamıyor olsa da, Dünya Kupası yaklaştıkça internet aleminde de etkileri görülmeye başlandı. Turnuvanın başlamasına artık saatler kala Twitter'da #worldcup ve FIFA World Cup kelimeleri en çok konuşulan kelimeler arasına girmiş bile ve büyük ihtimalle turnuva süresince de listede yer alacaktır.

Twitter, 4 yılda bir gerçekleşen bu özel turnuva için sistemine birkaç özellik eklemiş. Özelliklerden ilki tweetinizde "Worldcup" yazdığınızda kelimenin hemen yanına gelen futbol topu, aynı şekilde turnuvaya katılan ülkelerin kısa isimlerini yazdığınızda da ülkelerin küçük birer bayrağı tweetinize ekleniyor. Örnek gösterimi aşağıda görebilirsiniz.

Twitter'ın kupaya özel yaptığı çalışmaların ikincisi ise, World Cup 2010 teması oldu. Twitter hesabınızın ayarlar bölümünde temalara bakacak olursanız, tema listesinin en sonuna World Cup 2010 temasının eklendiğini göreceksiniz. Twitter hesabını Dünya kupasına hazırlamak isteyenler için gayat güzel bir tema olduğunu söyleyebiliriz.

Kullanıcı tarafında bu özelliklerin eklenmesinin dışında Twitter, Dünya kupasına özel bir sayfa oluşturulmuş. twitter.com/worldcup/ adresindeki sayfadan dünya kupasıyla ilgili tweetler listeleniyor. Ülkeler ve maçlar kategorisinde de özel olarak filtrelenen tweetler, özellikle maçları takip etmek için eğlenceli bir seçenek olacaktır. Devam eden maçların son durumu hakkında kolayca fikir sahibi olabileceğiz.

Bu kadar konuştuktan sonra eğer Türkiye turnuvada olsaydı, twitter'da nasıl bir cümbüş olurdu diye düşünmekten kendimizi alamıyoruz :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.