CityDeal Türkiye Pazarına Girdi: SehirFirsati.com

CityDeal Türkiye Pazarına Girdi: SehirFirsati.com

Avrupa'da 14 ülkede çalışan ve birçok ülkede pazar lideri konumunda olan kolektif satın alma servisi CityDeal Türkiye pazarına giriş yaptı. SehirFirsati.com adıyla kurulan servis, son dönemlerin en popüler girişimlerinden ve Türkiye pazarı için ciddi fırsatlar barındırdığını sürekli dile getirdiğimiz Groupon modelinde çalışıyor.

Günlük olarak restaurant, sağlık merkezi ve çeşitli etkinlikler için indirimli fırsatlar sunan SehirFirsati.com'un, yani CityDeal'ın, global ortakları arasında önemli isimler yer alıyor. Cember.net'in XING'e satışında ve YemekSepeti.com yatırımında yer alan, hali hazırda EnUygun.com'un da yatırımcısı olan Samwer kardeşlerin girişimi olan CityDeal'da limango'nun sahibi dünyanın önde gelen parakende şirketi Otto'nun da ortaklığı bulunuyor.

Türkiye operasyonunu 16 kişi ile başlatan CityDeal'ın Genel Müdürlüğüne ise Emre Ekmekçi getirilmiş. Mulakat.net ve TurkMedya.com'un sahibi İnternet Holding'in kurucularından olan Emre Ekmekçi, aynı zamanda Monster Türkiye'nin kuruluşunda da görev almıştı.

Yıl sonuna kadar 50 kişilik bir ekiple 80 ilde fırsatlar sunmayı hedefleyen SehirFirsati.com, şu anda sadece İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, Adana ve Afyon için günlük indirimler sunuyor.

Bugün yayınlanan popüler restaurant 360 İstanbul'da 20 TL'lik pizzayı 9 TL'ye satın alma fırsatını, bu gece yarısı (23 Nisan'ı 24 Nİsan'a bağlayan gece) devreye alınacak 1 TL'ye sinema fırsatı takip edecekmiş. Bu modeldeki girişimlerin en önemli kampanyası olarak kabul edilebilecek 1 TL ya da 1 EURO'luk sinema fırsatları tüm Avrupa'da ciddi talep alıyor.

Örnek vermem gerekirse, CityDeal'ın İngiltere versiyonu MyCityDeal.co.uk'de gerçekleştirilen 1 pound'luk sinema bileti 26.999 adet satılmıştı. İstanbul'da 1 TL'ye sinemaya gidebilmek isterseniz bu gece yarısından sonra SehirFirsati.com'un aslında bir tür gerçek açılışı olarak kabul edilebilecek fırsatını takip edebilirsiniz.

Şu an için Kipru'nun aktif olduğu Türkiye pazarında, Grupanya'nın kısa süre içinde yayına alınacağını öğrendik. Bunların dışında Grubal ve ekoloni de bu alanın gelecek diğer oyuncuları. Lokal oyuncuların yanında Almanya merkezli bir başka girişimin daha pazarımıza girerek rekabeti kızıştırma planları yaptığını da paylaşmış olayım.

CityDeal pazarımıza hali hazırda olgunlaşmış bir girişim olmadığı için satın alma yolunu seçerek giriş yapmadı ama bu alanda fırsatlar fazlasıyla devam ediyor. Bu sebeple daha önce de yazdığım gibi, Türkiye İnternet Pazarı Groupon'larını Bekliyor...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.