Facebook'ta Döküman Paylaşımı için Docs.com

Facebook'ta Döküman Paylaşımı için Docs.com

f8'de Mark Zuckerberg, Microsoft Fuse Labs tarafından geliştirilen Docs.com'un Facebook'ta döküman paylaşımını sağlayacağını ve yeni açıklanan özellikleri ilk kullanan servislerden biri olacağını açıkladı.

Docs.com, Microsoft Office dökümanlarının internet üzerinden kullanılması ve Facebook'taki arkadaşlarınızla paylaşılması için geliştirilen bir uygulama. Facebook ile tam entegrasyon içindeki servis, arkadaşlarınızla ortak dosyalar üzerinde çalışmanıza ve yayınlamanıza imkan tanıyor.

f8 ile birlikte beta yayınına başlayan site, ilk olarak Facebook'un yeni duyurduğu özelliklerden biri olan otomatik girişi (auto-login) kullanmasıyla dikkat çekiyor. Docs.com'a, Facebook'a giriş yapmış olduğunuz bir web tarayıcısından girdiğinizde, profil bilgileriniz otomatik olarak çekilerek, siz hiçbir işlem yapmadan servise giriş yapmış oluyorsunuz.

Docs.com'un blogunda yer alan videoları izlediğimizde, Facebook ile entegre çalışacak olan servisin faydalı kullanım alanları olabileceği görülüyor. Docs.com'u ben bu yazıyı yazarken denediğimde, Facebook otomatik girişinin dışında hiçbir özelliğinin çalışmadığını görüyorum. Daha tanıtımının yapılmasının üzerinden 24 saat geçmemiş bir ürünün kullanılamıyor olması garip doğrusu.

Microsoft'un bir taraftan Office Live Workspace'i geliştirmeye devam ettiği biliniyor. Microsoft'un daha çok Google Docs'a birebir rakip olarak planladığını düşündüğümüz Office Live Workspace, beklenen hızda yayılma gösterememişti. Ancak Docs.com, sorunsuz çalışırsa Facebook üzerinden çok daha hızlı bir yayılma yakalayabileceğini düşünüyoruz.

2007 yılında Facebook'a 240 milyon dolar yatıran Microsoft, karşılığında sadece %1.6 hisse ve reklam satışında bazı özel imtiyazlara sahip olmuştu. Bu anlaşmanın üzerinden 3 yıl geçti ve bugün Facebook dünyanın en etkili sosyal ağı konumunda, durum böyle olunca Microsoft'un yeni ürünlerini geniş kullanıcı kitlelerine hızla yayabilmesi için uygun bir ortam sağlanmış oluyor. 3 yıl önce Facebook'a fazla fazla yapılan bu yatırımın, Microsoft için son derece faydalı geri dönüşleri olacağını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.