Video: Promoted Tweets Nasıl Çalışacak

Twitter, Chirp konferansında son gelişmeleri açıklamadan önce reklam servisi "Promoted Tweets"i duyurmuştu. Çok fazla detay verilmeyen reklam servisi için reklamverenler adına bazı sorular cevaplanmış. Aşağıda paylaştığımız videoda Twitter'da nasıl reklam verileceğini 140 saniyede öğrenebilirsiniz.

Videoda görüldüğü üzere Twitter'da reklamlar Tweet şeklinde olacak. 140 karakterlik reklam Tweet'inizi girdikten sonra, ilgili anahtar kelimeleri seçerek reklam Tweet(ler)inizi yayına alabileceksiniz. İlgili kelimelerle yapılan aramalarda ilk sırada yayınlanacak Tweetler reklam ibaresi taşıyacak. Şimdilik sadece arama sonuçlarıyla entegre çalışan servisin ilerleyen zamanda alınacak geri dönüşlere göre farklı şekillerde de kullanılacağı da paylaşılmış. Twitter API'si üzerinden 3. parti uygulamalara da para kazanma yolunun açılacağı verilen bilgiler arasında.

SEM kadar profesyonellik gerektirir mi emin değilim ancak sosyal medya planlarında yer alacak bir yenilik olacağına şüphe yok. Yayınlanacak reklamların diyalog tarzında olması durumunda arama derecelerine göre iyi bir dönüş alınabileceğini öngörmek de sanırım yanlış olmaz. Tamamen dışa açık olsa da kendi arama servisini sunarak arama motorlarına rakip olabilecek Twitter, bakalım online reklam pastasından ne kadar pay alabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.