Gün geçmiyor ki Apple ile Google arasındaki rekabet yeni bir boyut kazanmasın. Eric Schmidt'in Apple yönetim kurulundan ayrılmasından bu yana iki şirket arasındaki rekabet her alanda ses getiriyor.

Bir çok alanda Apple'ın işine karışan Google, özellikle mobil cihaz işine girmesiyle Steve Jobs'u kızdırmıştı. Hatta Apple'ın da arama teknolojilerine adım atacağı dahi duyulmaktaydı. Şimdilerde ise Google'ın Apple iPad'e rakip bir tablet çıkaracağı konuşuluyor. NY Times'ın haberine göre Google CEO'su Eric Schmidt katıldığı bir partide bu yönde çalışmalarda bulunduklarını, çalışmaların gizlilikle sürdüğü  dile getirmiş. Bazı yayıncılarla kitap, dergi vb. yayınların dağıtımını yaygınlaştırmak ve kolaylaştırmak isteyen Google, habere göre Android tabanlı bir tablet üzerinde çalışmalarını sürdürüyormuş.

Android tabanlı bir eReader olan Alex, iPad'den yaklaşık 2 hafta sonra stoklara girmesi de bu planları doğrular nitelikte. Çift ekrana sahip Alex, 6 inçlik e-ink ekranının altında 3,5 inçlik dokunmatik bir LCD ekrana sahip. Google Books ve Adobe DRM (EPUB, PDF, HTML, TXT) destekli e-kitaplarla kullanılabilecek ürün 399$ ile satışa sunulmuş durumda. Lcd ekran üzerinden web tarayıcısını kullanan Alex özellikleri bakımından Kindle'dan daha iyi görünüyor.

Google'ın Nexus One'da izlediği taktik ve Android'in hayatımıza telefonlar dışı cihazlarda da gireceğini bildiğimizden Apple'ın çok geçmeden yeni bir rakip daha kazanacağını söyleyebiliriz. E-kitap ve tablet cihazlar arası pazarın hareketlenmesi ilerleyen zamanda muhtemelen Alex gibi hibrid cihazların çoğalmasına neden olacaktır. Google da bu şekilde bir adım atabilir. Tabi Apple'ın kendi segmentinde ki liderliği, büyük kozu olan AppStore sayesinde kolay kolay kırılamayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.