Apple, MacBook Pro'lar için Core i5 ve Core i7'li Yeni Modelleri Duyurdu

Apple, MacBook Pro serisindeki beklenen güncellemesini yaptı. Yeni MacBook'un çıkmasıyla ardından MacBook Pro serisinde beklenen donanım yükseltmeleri belli oldu. Tahmin edildiği gibi 15 ve 17 inçlik MacBook Pro'larda Core i5 işlemciler minimum olurken, 13 inçlik modellerde minimum Core 2 Duo 2.4 Ghz işlemciler kullanılmaya devam edilecek.

Yeni nesil 15 ve 17 inç MacBook Pro'larda NVIDIA GeForce GT 330M kullanılırken, 13 inçlik modellerde tümleşik RAM kullanan NVIDIA GeForce GT 320M kullanılmış. Apple 13 inç MBP'ler ile 15 ve 17 inçlik modeller arasında ufak farklılıklar yaratmış, işlemci ve ekran kartındaki bu ufak fark yüzünden batarya ömründe ufak bir fark oluşmuş. 13 inçlik MBP'ler 10 saat batarya süresine sahipken, 15 ve 17 inçlik modeller 8-9 saat boyunca kullanılabiliyor.

Tüm yeni modellerde minimum RAM miktarı 4 GB'a yükseltilmiş, bunun yanında isteyenler RAM miktarını 8 GB'a kadar yükseltebiliyor. Hafıza olarak ise tüm modellerde minimum 250 GB kullanılmış, 15 inçlik modellerde ise minimum 320 GB hard diskler kullanılmış. İsteyen kullanıcılar $1300 ek bir maliyetin altına girerek 512 GB SSD hafıza ünitesi alabiliyor.

MacBook Pro serisindeki bu güncellemeyle birlikte fiyat aralıklarında da ufak değişikliklere gidilmiş. 13 inçlik modeller $1199'dan başlayan fiyatlarla satılırken, 15 inç MBP'ler $1799'dan alıcı arayacak. Diğer modellere göre daha yüksek bir performans sunan 17 inçlik Macbook Pro'lar ise $2299'dan başlayan fiyatlarla satışa sunulmuş.

Gözler iPad'e dikilmişken, Macbook Pro serisini yükselten Apple'ın kullanıcıların biraz aklını karıştırdığını söyleyebiliriz. Çok farklı kullanım alanları ve şekilleri olsa da iki üründe daha çok lüks tüketime girdiği için kullanıcılar bir tercih yapmak durumunda kalıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.