App Store Hayran Sayfasıyla Facebook'a Taşındı

App Store Hayran Sayfasıyla Facebook'a Taşındı

iPhone kullanıcılarının uğrak yeri olan App Store'un Facebook Hayran sayfası açıldı. Ücretli ve ücretsiz uygulamaların kategori bazında listelenebildiği hayran sayfasında, arama yapmak ve uygulamayı arkadaşlarınızla paylaşmak gibi özellikler bulunuyor.

Vitrue isimli sosyal medya yönetimi ve geliştirmesi yapan bir şirket tarafından hayata geçirilen proje ile Facebook'taki haber kaynaklarımızda bir süre sonra sık sık uygulama tanıtımlarına rastlayabiliriz. Daha önce de iTunes için benzer bir çalışma yapan Virtue, 10 ayda iTunes'un hayran sayısını 3.2 milyona çıkartmıştı, App Store'un hayran sayısı ise şimdilik 84 bin civarında.

Kısacası, yakın zamanda iPhone ve iPod Touch için uygulama indirilebilen App Store'un direkt App Store içeriğini de kapsayan hayran sayfasında benzer bir hayran çılgınlığı görmek muhtemel demek herhalde yanlış olmaz.

Facebook'taki hayran sayfaları üzerinden müşterileriyle iletişim kurmak isteyen markaların sayısı son aylarda oldukça arttı. Facebook'un bir anlamda markalara dijital pazarlamalarını yönetmeleri için ayırdığı resmi yeri olan hayran sayfalarında markaların farklı aktivitelerine daha sık şahit oluyoruz.

Benzer bir çalışma ile Nokia'nın Ovi Store'u da bir süre önce Facebook'taki yerini almıştı. Her ne kadar Ovi Store'un şu anda 2190 kadar hayranı olsa da, benzer şekilde açılmış OviByNokia hayran sayfasında da 7152 hayran görüyoruz. Zaman içinde Nokia bu alana gerekli önemi gösterir ve kitleyi büyütür mü bilinmez, ancak Facebook'un her geçen gün markalar için bir vazgeçilmeze dönüştüğünü ve genele yayılmış bir mecra olduğunu kabul etmemek olmaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.