Online Analiz Servisi Omniture, Sosyal Medya Dinamiklerinin Farkında

Online Analiz Servisi Omniture, Sosyal Medya Dinamiklerinin Farkında

Adobe'un geçtiğimiz sene 1.8 milyar dolara satın aldığı online analiz servisi Omniture, iş yapısını geliştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Facebook ile olan ortak çalışmasını genişlettiklerini açıklayan şirket, müşterilerine kendi sistemi üzerinden Facebook'ta direkt reklam verebilme, yönetme ve istatistikleri analiz etme hizmetini sunuyor.

Omniture'u incelediğimizde aslında online istatistik servisinden çok daha farklı hizmetleri olduğunu görebiliyoruz. Daha çok online iş optimizasyonu ve ölçümleme aracı olarak tanımlayabileceğimiz servisin ziyaretçi tanımlaması, mobil cihaz analizleri, çoklu site gruplama, çapraz kategori analiz etme ve site navigasyon verimlilik ölçümlemesi gibi farklı özellikleri bulunuyor.

Ziyaretçilerin bir şekilde tanımlanması Omniture ürünlerinin ortak dayanak noktasını oluşturuyor. Sistemde bir gruba dahil edilen ziyaretçi bilgisi farklı araçlar kullanılarak ihtiyaca göre analiz ediliyor. Sosyal Medya'ya da önem gösteren Omniture Facebook, Twitter gibi servislerden gelen ziyaretçileri de ölçümlemesine dahil etmeyi ihmal etmemiş.

Facebook ile yakın ilişki içinde olan servis geçtiğimiz Eylül ayında Facebook uygulamalarının istatistiklerini sunacağını duyurduğunda dikkatimizi çekmişti. Bugün gelinen noktada ise Omniture, şirketlerin Facebook'taki hayran sayfalarının analizinden site üzerinde verdiği reklamların ölçümlenmesi ve kontrolüne kadar çeşitli hizmetler sunuyor.

Omniture'un hakkında bilinmeyen soruların başında ise fiyatı geliyor. Web sitesi üzerinde herhangi bir fiyat bilgisi vermeyen servis, aldığınız hizmetin tipine ve trafiğinize göre fiyat belirliyor. Ek bilgi olarak kısa süre içinde ülkemizde de Omniture'ın Adobe ana distribütörü Medyasoft tarafından satışına başlanacağı bilgisini aldığımızı paylaşmış olalım. GÜNCELLEME: Omniture ürünlerinin hali hazırda euro.message firması tarafından da Türkiye'de satışının yapıldığı bilgisi geldi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.