Apple iPad 26 Mart'ta Bekleniyor, Peki Ya E-Kitaplar?

Apple iPad 26 Mart'ta Bekleniyor, Peki Ya E-Kitaplar?

Apple'ın son yıldızı iPad bir yandan eleştirilse de diğer yandan dört gözle bekleniyor. Özellikle uygulama geliştiriciler tarafından merakla piyasaya sunulması beklenen tablet bilgisayar iPad, sızan bilgilere göre 10 Mart itibariyle Apple çalışanlarının, 26 Mart'ta da meraklı bekleyenlerinin eline ulaşacak.

Amerika'da bir Apple bayisinden alınan bilgiye göre 26 Mart iPad'in piyasaya çıkış tarihi olacak ve 1 ay sonra da iPad 3G piyasada olacak. 10 Mart için ön hazırlıklara başladığı öğrenilen mağazaların yanında, televizyonlar da 15 Mart itibariyle iPad reklamlarına hazırlanıyor. Ayrıca iPad almak için sabahlayacakları da bir sürprizin beklediği belirtiliyor.

Bazı problemleri aşmış görünen Apple'ın geniş ekranlı çoklu dokunmatik tableti uzmanlara göre ilk yıl 1-5 Milyon adet satılacak. Televizyon reklamlarında da vurgu yapılacağı düşünülen iPad'in e-kitap okuyucu tarafı için de çeşitli fikirler ileri sürülüyor. Amazon Kindle'ın önemli bir içeriğe sahip olduğu alanda iPad için sunulacak kitapların 13-15 dolar arasında olması öngörülüyor.

NY Times'ın basım maliyetleri ve yazar payları üzerinden yaptığı hesaplamalara göre bu fiyat e-kitaplar için tolere edilebilir bir fiyat. Bunun yanında Kindle kitapları için istenen 9,99 dolarlık fiyatın kullanıcılar tarafından ne kadar kabullenildiği de ayrı bir detay.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.