Android Uygulaması Car Locator, Ayda 13 Bin $ Yapıyor

Mobil işletim sistemleri konusunda yapılan öngörülerde, gelecekte iPhone OS'u yakalayacağı hatta geçeceği tahminleri yapılan Android içinde başarı hikayeleri duyulmaya başlandı. Geçen yıllarda iPhone platformuna uygulama geliştirenlerin başarı hikayelerini konuşmuş yazmıştık. TipTop Revenge gibi aylık 1 milyon $ kazanan şirket uygulamaları olduğu gibi Trism gibi bireysel girişimcilerin 100 binlerce dolar kazandığı uygulamaları da görmüştük. Şimdi benzer bir dönem Android için gelecek gibi görünüyor.

Android Market'teki uygulama sayısı App Store'un 8'de biri kadar yani bu pazarda büyük bir boşluk ve fırsat bulunuyor. Bu boşluğu erken farkeden Edward Kim, Car Locator isimli bir uygulama geliştirmiş. Uygulamanın yaptığı işlem aslında çok basit. Arabanızı park ettiğinizde, uygulamayı açarak arabanızın konumunu uygulamaya kaydediyorsunuz. Tekrar arabanızı almaya geldiğinizde uygulamanın yönlendirmesiyle arabanızın yerini kolayca buluyorsunuz.

Ücretsiz  versiyonu 70 binden fazla kişi tarafından indirilen uygulamanın ücretli versiyonu ise 6950 kişi tarafından indirilmiş. Uygulama Android Developer Challenge yarışmasında Gezi (Travel) kategorisinde 3. olmuş. Son dönemde Android Markette kendi kategorisinde "Featured Application" olarak listelenen uygulama, görünülürlüğünü de arttırınca geçtiğimiz ay günlük 435 $'lık satış ortalamasını yakalamış ve Şubat ayında sahibine 13 bin $ kazandırmış.

Bu miktar tek başına çok büyük bir miktar gibi görünmesede Android'li telefonların önümüzdeki yıl satış rakamları yükseldiğinde Android Market'in ne kadar değerli bir pazar yeri olacağını gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.