Samsung, Chrome Os'lu Netbook Çıkartmaya Hazırlanıyor

Samsung, Chrome Os'lu Netbook Çıkartmaya Hazırlanıyor

Netbook üreticilerinin hangisinin ilk önce Chrome OS'lu netbook çıkartacağı merakla beklenirken sevindirici haber Samsung'dan geldi. Samsung Avustralya'nın IT sorumlusu Phil Newton'un yaptığı açıklamaya göre Chrome tabanlı Samsung netbook yıl sonuna doğru hazır olacak. 3G ve Wi-Fi bağlantı desteği olacağı söylenen netbookun 12 saatlik pil ömrü bulunacağı söyleniyor.

Samsung N210 ile benzer bir görünümde olacak olan yeni netbook 10.1 inçlik LED ekrana sahip olacak. 2 GB RAM ve 64 GB'lık SSD hard diski olacak olan üründe Snapdragon 1.5 Ghz işlemci kullanılacağı düşünülüyor. Yıl sonunda tanıtılması beklenen ürün hızıyla ve uzun süreli pil ömrüyle göz dolduracağa benziyor.

İlk dönemlerine göre performansları giderek artan netbookların neredeyse dizüstü bilgisayarlar seviyesine geldiğini söyleyebiliriz. SSD diskler ve yüksek RAM seçenekleriyle desteklenen netbookların performans olarak piyasadaki çoğu dizüstü bilgisayardan daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.

Performansı bire bir etkileyen sebeplerden bir diğeri olan işletim sistemleri de burada kritik rol oynuyor. Windows XP döneminin kapanmasının ardından Windows 7'nin yüksek performansının ve Chrome OS gibi yüksek performans sağlaması için geliştirilen işletim sistemleriyle netbooklar 2010 yılının da gözde ürünleri olacak gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.