NTT DoCoMo Mobilde Hızı 100Mbit'e Çekiyor

NTT DoCoMo Mobilde Hızı 100Mbit'e Çekiyor

3G ile yaşadığımız hızlı mobil internet deneyiminin arkasından gelecek teknoloji olan LTE (4G), Japonya'da ilk tohumlarını vermeye başladı. Japonya'nın en geniş kapsama alanına sahip operatörü NTT Docomo'nun LG ortaklığı ile ilk LTE modemini Dünya Mobil Kongresi'nde açıklaması bekleniyor.

Güney Kore ve Japonya gibi ileri teknoloji ülkelerinde 3G kullanımı artık sıradanlaşmış durumda ve bu ülkelerde Wimax ve ileri 3G iletişim ağı olan LTE'nin uygulama çalışmaları son sürat devam ediliyor. 3G teknolojisinin güçlendirilmesiyle veri transferini en az 100mbit hıza ulaştıran 4G için NTT Docomo kendi şebeke oluşumunu bu yıl içinde tamamlamayı hedefliyor.

Bu konuda önemli yatırımların altına imzasını atan NTT Docomo'nun LG ile sunacağı LD100 adlı LTE modeminin Barcelona'da tanıtılmasının ardından, NEC, Fujitsu ve Panasonic ile de çalışan şirketin LTE destekleyen mobil cihazlara da el atması bekleniyor. Buarada Kore Times'in haberine göre Nisan ayında 4G'li iPhone'un beklendiğini de hatırlatmak gerekiyor.

Kore Times'in haberine göre Nisan ayında 4G'li iPhone'un beklendiğini de hatırlatmak gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.