Türk Hava Yolları'ı Social Trippin' İle Fark Yarattı ve Yaratıyor

Türk Hava Yolları'ı Social Trippin' İle Fark Yarattı ve Yaratıyor

22-24 Ocak tarihleri arasında Türk Hava Yolları tarafından Social Trippin' adı altında gerçekleştirilen organizasyon şirketin yeni nesil dünya ve trendlere ne kadar yakın ve hakim olduğunu ortaya koydu. Türkiye ve Almanya'dan katılımcıları Berlin'de buluşturan ve orada özel sürprizlerle birlikte önemli bir workshop'a katılmalarını da sağlayan THY'nin Berlin ile başlattığı süreç önümüzdeki dönemlerde 3 farklı turla daha devam edecekmiş. Bu turlardan bir tanesi Türkiye içinde, birisi Uzak doğuda, bir diğeri de Amerika'da olacakmış.

Webrazzi Gündem Sosyal Medya toplantısında değerli görüşleriyle katıldığı oturuma önemli katkı sağlayan Yüce Zerey ve ekibinin marifeti olan Social Trippin', dışarıdan göründüğünden çok daha önemli bir atılım ortaya koydu diyebilirim.

Öncelikle benim bile kısa süre önce öğrendiğim birkaç noktayı paylaşmış olayım.

- Social Trippin' tamamen THY'nin yarattığı bir oluşum ve şahsen benim bir süre önce sandığım gibi yabancı bir organizasyona THY'nin katılımı gibi birşey söz konusu değil. Markalama ve içerik tamamen şirketin kendi oluşumu ve kurgusu.

- Türkiye'den benim de davetli olduğum ancak malesef bir başka yurtdışı programımdan dolayı katılamadığım organizasyona Serdar Kuzuloğlu, Murat Buyurgan, Yalçın Pembecioğlu, Burak Bayburtlu, Özgür Alaz, Mert Alemdart, Bülent Keleş, Natali Yeşilbahar gibi isimler katıldılar. Tüm katılımcı listesine buradan ulaşabilirsiniz.

- THY'nin sadece bu organizasyon için ne tür limitleri aştığını duyunca gerçekten şaşırdım. Öğrendiğim kadarıyla Social Trippin' katılımcılarını Berlin'e taşıyacak olan uçağın modeli sırf bu organizasyon için değiştirilmiş ve eğlence sistemleri bulunan A340 modeli ile uçuş yapılmış.

- Social Trippin' katılımcıları Atatürk Havaalanı'nda CIP Lounge'da uçuş öncesinde ağırlanmış.

- Workshop'ta Amazon'un eski Chief Scientist Officer'ı Andreas S. Weigend ve ünlü havayolu sektörü blogcusu Shashank Nigam ekibe sunumlarını yapmışlar. Sonrasında da "Türk Hava Yolları ve Futbol" konulu çalışma için katılımcılardan kurulu takımlar sunumlarını yapmışlar. Burada kazanan takımın tüm üyelerine istedikleri zaman kullanmak üzere, istedikleri THY uçuş noktası için ücretsiz gidiş-dönüş uçak bileti hediye edilmiş.

Organizasyon kapsamında bahsettiğimiz işlerin THY gibi son derece geleneksel bir pazarda oyuncu olan şirketler açısından ne kadar zor olduğunu tahmin edebilirsiniz. Sosyal medyaya ve dijital pazarlamaya olan inanç açısından son derece önemli gördüğüm bu çalışma için Yüce Zerey başta olmak üzere tüm ekibini ve elbette THY üst yönetimini kutluyorum.

Konuyla ilgili Yüce Zerey'in de yazdığı bir perde arkası haberi var. Organizasyona ait fotoğraflar için de THY'nin Flickr profilini inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.