Online Müzik İçin Yeni Bir Seçenek: Ejdera.com

Online Müzik İçin Yeni Bir Seçenek: Ejdera.com

ejdera-ana1

Müzik dinlemek için yeni ve kolay bir seçenek sunan Ejdera.com geçtiğimiz günlerde beta olarak yayına girdi. Punto New Media'nın servisi olan Ejdera, MÜYAP kataloglarındaki şarkıları dinleme imkanı sunarken, YouTube, MetaCafe gibi video paylaşım platformlarından da Fizy'nin uyguladığı modelde müzik dinletebiliyor. Çeşitli kategorilerde online radyoları da bünyesinde barındıran servis kardeş girişim olan VidiVodo içeriğindeki 30.000 kadar şarkıyı da dinleme imkanı sunuyor.

VidiVodo'nun kardeş girişimi demişken Punto New Media'dan bahsetmekte fayda olacaktır. Türkiye'nin popüler video paylaşım servisi VidiVodo'nun sahibi olan şirket CepTown, YayınOnline, KontraHaber, KontraTV, Agubugu gibi bilimum servisleri de bünyesinde barındırıyor. Bunun yanında AcunMedya.com, ShowTVNet.com, ShowPlus.com.tr gibi önemli siteleri de yönetiyor.

Geçmişte çoğunlukla mobil servislere odaklanmış olan grup son dönemlerde web girişimleri ile online komüniteyi hedefliyor ve çalışmalarını bu yönde sürdüyor. Video alanındaki tecrübelerini farklı servislere aktaran Punto New Media, online yayıncılık tarafında müzik içeriğinde de fırsat görerek Ejdera ile benzer gözüken ancak farklı olduğunu düşündüğüm bir kitleye odaklanmış.

Yazımın başında da belirttiğim gibi geniş bir müzik arşivini hem kendi bünyesindeki kaynaklardan, hem MÜYAP kanalından, hem de video paylaşım servislerinden sağlayan servis, başarılı arayüzlerle oldukça da rahat bir kullanım sunuyor. Yeri gelmişken servisin yasal tüm çalışmaları yaptığını ve MÜYAP anlaşmalarının tamamlamış olduğunu da paylaşmış olalım.

ejdera-radyo1

Kişiye göre değişen bir tercihtir elbette ancak daha önce Fizy'nin Mood özelliğini beğendiğim gibi Ejdera'nın da online radyo özellikleri gerçekten ilgimi çekti. İstediğiniz müzik türüne göre seçiminizi yaptıktan sonra çeşitli radyo kanallarını, ki bunların arasında popüler olanlar da bulunuyor, listeleyen servis, radyoları playlist'e ekleme şansı da sunuyor.

Birçok şarkı için videolar ve müzikle birlikte sözleri de sisteminde barındıran Ejdera, şarkı ve sanatçı aramalarında da otomatik doldurma özelliği ile işleri oldukça kolaylaştırıyor.

Ejdara'nın kullanım özelliklerini benim anlatmamdan çok sizlerin incelemeniz daha keyifli olacaktır diye düşünüyorum. Bu yüzden son söz olarak sizi olası bir hatadan kurtarmak adına "Ejderha" değil "Ejdera" diyerek bu yeni online müzik servisini incelemenizi öneriyorum. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.