Sosyal Medya Takibi İçin Angelabs'tan Monitera Geliyor!

Sosyal Medya Takibi İçin Angelabs'tan Monitera Geliyor!

monitera-logo1Angelabs tarafından kurulan ve 2009 yılı etohum girişimlerinden olan ideshot'a kardeş geliyor! Şirketin kurucuları Metin Kahraman ve Harun Pekşen şu günlerde yeni girişimleri üzerine çalışıyorlarmış. Sosyal medya takibine odaklı bu yeni girişimin adı ise Monitera olarak belirlenmiş.

Seçilen marka hakkında internet üzerinde gezen içerikleri takip eden, bunları konusuna göre kategorilendirip, pozitif mi negatif mi gibi ek filtreler de uygulayabilen servis, sahip olunan verileri farklı kriterlere göre de raporluyor.Ücretli olması planan Monitera sadece blogculara özel ücretsiz mini bir paket sağlıyor olacakmış. Bunun dışında servisten faydalanmayı düşünen markaların ya da ajansların anahtar kelimeler bazında modellenmiş paketlerden satın alması gerekiyor olacak.

Henüz yayında olmayan servisin ana sayfasına ait ekran görüntüsünü ilk kez Webrazzi'de paylaşmış olalım. Böylece Monitera hakkında biraz daha fikir sahibi olmanız mümkün olabilir.monitera_anasayfaÖzellikle pazarlama ve iletişim ajansları tarafından son dönemlerde sosyal medya takip uygulamalarının fazlasıyla talep gördüğünü söyleyebilirim. Piyasada sadece benim kontaklarımdan en az 5 tanesinin bu konuya yönelik girişim planı olduğunu bilmeme rağmen, bugüne kadar hayata geçirilmişini görmedim. Hatta önde gelen birkaç PR ajansının da kendi ürünleri için kolları sıvadığını biliyorum ancak onlardan da ses seda çıkmadı.

Crenvo bünyesinde bizim tamamen kendi işlerimiz için kullandığımız ve geliştirdiğimiz bir uygulamamız var, ancak onu da piyasaya sürmek gibi bir planımız yok. Kısacası, bu kadar talep olan ve bu kadar boş kalmış bir alan sonunda ilk ev sahibini bulmaya hazırlanıyor."Erken kalkan yol alır" ve "az laf çok iş" sözlerinin arkasında bir kez daha durarak kendisini sektöre göstermeye hazırlanan Monitera'ya geri dönelim.Monitera yakaladığı sosyal medya içeriklerini kullanıcılarına raporlayabiliyor demiştim. Bu raporlara bir örnek olması için aşağıda sadece fikir olması adına bir tanesini paylaşıyoruz.

Sosyal medya takibi trend bir iş alanı. 2010 yılından başlayarak bu tür girişimlere talep iyice artıyor olacak ancak bir süre sonra hali hazırda sektörde lider konumda olan büyük medya takip firmaları tarafından bu iş kolu da bünyeye dahil edilecek ve rekabet başlarken bitme tehlikesi yaşayacak. Bu alanda fark yaratmak için sosyal medya takip işini yapacak firmanın gerçekten özel bir hizmet sunması gerekiyor. Klasik medya takip şirketlerinden farklı olarak gerçek zamanlı ve gelişmelere/yeniliklere hızlı adapte olabilen servisler bu alanda varlıklarını sürdürebileceklerdir. Metin Kahraman'dan Monitera'nın Ocak ayı içinde yayına alınacağını öğrendim. Servis yayına girdiğinde daha detaylı inceliyor ve tahmin ediyorum ki Webrazzi okuyucuları için özel paket seçenekleri de alabiliyor olacağız. ;)

İlginizi çekebilir: Webrazzi Gündem Sosyal Medya toplantısı sektörün önde gelen kişi ve şirketlerinin katılımıyla 27 Ocak 2010 tarihinde İstanbul Elite World Hotel’de gerçekleşecek. Webrazzi Gündem toplantıları hakkında detaylı bilgi ve kayıt için www.webrazzi.com/gundem adresini ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.