Google'ın 750 milyon dolara satın aldığı Admob'un son verilerine göre iPhone'un mobil reklam alanındaki baskınlığının %50 olduğunu görmüştük. Akıllı telefon pazarında dengelerin giderek değiştiği son dönemde Google'ın mobil işletim sistemini taşıyan mobil cihazlar iPhone'un üzerine gitmeye başladı.

Admod, şu anda dünya genelinde 15.000 mobil web sitesi ve uygulamaya ulaşıyor. Açıklanan Kasım ayı raporuna göre ABD'de akıllı telefonlar reklam ağının %48'ini sağlayacak yoğunluğa ulaşmış durumda (geçen yıl bu oran %30'du).

iPhone kullanıcılarının %36'sı Wi-Fi üzerinden internete bağlanırken, Android tabanlı cihazlarda bu oran %10'un altında. Admob'a göre iPhone sahiplerinin %50'si ABD'de ve sırayla İngiltere, Fransa ve Kanada onu takip ediyor. İlk 10 sırada görünmeyen Türkiye'nin dışında Çin'in listeye girmiş olması da dikkat çekiyor.  admob istatistik mobil android iphoneAndroid'li cihazlar arasında son dönemde iPhone'a rakip olarak adı anılan Motorola Droid, ABD'de Admob'un %25'lik payı ile 2.sırayı almış. İlk sırada HTC Dream (%38), 3.sırada ise HTC Magic (%18) var.

Cihaz üreticilerinden Apple, Motorola ve HTC dışında tamamı Admob'da düşüş yaşamış. Motorola'nın payının Droid faktörüyle artmasının yanında HTC'nin payı ise çok az da olsa artış göstermiş.

Mobil işletim sistemlerinde ise global düzeyde Android işletim sisteminin payı %11'den %16'ya çıkmış. Apple'ın payını arttırmasının yanında önemli düşüş yaşayan ise Symbian olmuş. Yine de akıllı telefon sayısındaki artış ve Google'ın Nexus One çıkışı Apple için düşündürücü olmalı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.