UzmanTV İnternetle Yetinmeyi Düşünmüyor!

UzmanTV İnternetle Yetinmeyi Düşünmüyor!

uzmantvUzmanTV Ekim ayında gerçekleştirdiği re-lansman ile stratejisindeki önemli değişikleri de uygulamaya geçirdi. Yapılan yeniliklerle UzmanTV'yi artık sadece bir web girişimi, daha doğrusu "video sitesi", olarak görmek doğru olmaz. UzmanTV artık hem kendisini internet televizyonu olarak konumlandırıyor hem de çalışmalarını sadece internet değil, televizyon ve mobil boyutunda da geliştiriyor.

Bu değişimin en önemli göstergesi ve yansıması sitenin artık banner reklam yayınlamaması olarak düşünülebilir. Eğer UzmanTV'ye girecek olursanız tüm banner alanlarının kaldırıldığını farkedeceksiniz. Çünkü UzmanTV artık sadece videoların önüne reklam filmi alarak bu operasyonunu yürütüyor.

Reklamı kaç ayrı kişi izlemiş, kaç kişi yüzde kaçını izlemiş, kaç kişi tamamını izlemiş gibi ölçümlemelerin yanında, kullanıcı hedefleme imkanı da sunulan bu yöntem ajanslar ve markalar tarafından oldukça ilgi görmüş ve UzmanTV bu sayede reklam gelirlerini ciddi olarak artırarak, bir "web sitesi" olmaktan bir "televizyon" olma yoluna geçiş yapmış.

IsBankasi_Maximiles

Ortalama 1,5 dakika uzunluğunda tamamen kendi üretimleri olan 18.500 uzman vidosuyla çalışmalarını sürdüren UzmanTV,  2009 başında 1,5 milyon olan tekil ziyaretçi sayısını 2009 sonunda 3 milyona yükseltmiş. UzmanTV'nin kurucu ortaklarından Ersan Özer'den aldığım bilgiye göre aylık ortalama %10 büyüme sağlanıyormuş. Bu büyüme ve ulaşılan rakamlardan dolayı da artık internet dışındaki mecralara bakılıyormuş.

Tekil_ziyaretci_yil

Mesela henüz geliştirme aşamasında olan UzmanTV iPhone uygulaması bunun önemli bir örneği. Tüm videoları Mpeg4 formatına çevirmenin yanında yazılım süreci de devam eden uygulamanın ekran görüntülerini aşağıda görebilirsiniz. Bu uygulama ile tüm UzmanTV arşivine iPhone üzerinden ulaşmak mümkün olacak ve tahminen uygulama 2010 yılı başında piyasaya sunulacakmış. Ek bir bilgi olarak UzmanTV'nin iPhone uygulamasını Grafiti Soft'un yaptığını da belirtmiş olalım.

Foto Foto2 Foto3 Foto4

Sadece iPhone değil, diğer mobil cihazlar için de UzmanTV'nin mobil versiyonu üzerinde çalışmalar sürüyormuş. m.uzmantv.com adresinden çalışacak olan mobil versiyona gelene kadar da sadece testler için hali hazırda wap.uzmantv.com açık tutuluyormuş. Ancak bu adreste şu anda sınırlı sayıda videonun olduğunun altını çizelim. Yine bir ek bilgi olarak UzmanTV'nin mobil versiyonu için Done ile çalıştığını paylaşalım.

Ersan Özer'den aldığım önemli bir bilgi de, UzmanTV'nin mobil entegrasyonu tamamlandıktan sonra internet bağlantılı televizyonlarda yer almayı planladıkları yönünde. Bu konuda sektör lideri bir marka ile görüşülüyor ve markanın yeni nesil internet bağlantılı televizyonlarında UzmanTV'nin hazır olarak gelmesi için çalışılıyormuş.

UzmanTV, TTNET tarafında da WebTV ve IPTV için görüşmelere başlamış. WebTV'nin daha önce hayata geçeceğini düşünen Ersan Özer, son olarak IPTV'yi de başardıklarında artık son aşamaya gelmiş olup, bir televizyon kanalı olarak evlere girmiş olacaklarını söylüyor.

Yapılan çalışmaların Türk internetini farklı bir boyuta taşıdığını ve dünyadaki uygulamalara da yaklaştırdığını düşünüyorum. Kullanıcıların çevrimiçi ve çevrimdışı farkındalığının ortadan kalkması ile daha etkin ve aktif olacaklarına inandığımdan, UzmanTV tarafındaki gelişmeleri internetin genele inmesi açısından son derece önemli görüyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.