Yeni Windows Phone Samsung İle Güç Birleştirdi!

Yeni Windows Phone Samsung İle Güç Birleştirdi!

Windows Mobile isminin yerine tercih edilen ve artık versiyon etiketi taşımayacak Microsoft'un yenilenen mobil işletim sistemi Windows PhoneSamsung'un yeni modelleri ile gücünü daha da arttırmak istiyor.

Samsung'un yeni cihazlarından fiziksel QWERTY klavyeli Omnia Pro B7320, Omnia Pro B7330 ve dokunmatik ekranlı Omnia II ile Omnia Lite, Windows Phone altyapısıyla piyasaya çıkacak. Türkiye pazarına ilk kez Samsung ile girecek olan Windows Phone, gelecek için daha kişiselleştirebilir olmayı ve multimedya deneyimlerini arttırmayı amaçlarken, akıllı telefonlarda Omnia(i900) ile ciddi anlamda boy gösteren Samsung yenilenen Omnia II ile bu konuda rakiplerine göz dağı veriyor.

windows phone mobile

Gelecek yıl Türkiye akıllı telefon pazarının 2009'a göre %39 büyümesi beklenirken, Samsung da Windows'lu akıllı telefon pazarında %120'lik bir artış yaratmayı umuyor. Türkiye Windows Phone sayfasını da hizmete açan Microsoft hali hazırda 18 farklı modele kucak açarken 4 yeni Samsung ile pazardaki mobil işletim sistemleri arasındaki yerini genişletmek niyetinde.

windows phone samsungSamsung ve Windows ikilisinin mümkün olduğunca kaynaştığı yeni modellerde öne çıkarılmak istenen diğer bir konu da kullanıcı deneyimleri. Kullanıcıların akıllı telefonları kolay kullanabilmesi adına oluşturulacak destek paketleri gelecekte akıllı telefon piyasasına yön vermek adına iyi düşünülmüş bir adım.

Mobil uygulamalar üzerine Windows Marketplace'e güç verileceğini söyleyen Microsoft Türkiye Mobil Çözümler İş grubu yöneticisi Egemen Gönen'e paralel olarak, Samsung Türkiye Cep Telefonları Direktörü Selim Erbay da mobil haberleşmede artan data kullanımına önem verdiklerini ve bunun en verimli şekilde kullanılmaya çalışılacağını söyledi.

IDC'nin araştırmasına göre dünyada akıllı cep telefonu pazarının büyüklüğü önümüzdeki 4 yıl içinde ikiye katlanacak. Ebetteki bu gelişim içinde multimedya ve kullanıcılara değer veren üreticiler kazanan taraf olacak ama Microsoft ve Samsung işbirliği bakalım piyasadaki güç dengelerini nasıl etkileyecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.