Fusion Garage Yan Çizdi, CrunchPad Askıda!

TechCrunch'ın merakla beklenen dokunmatik tableti CrunchPad'de şok bir gelişme yaşandı. Michael Arrington'ın verdiği haber CruchPad'in sonuna işaret ediyor.

Arrington'ın açıkladığına göre herşey hazır ve işin tadını çıkarmaya günler kalmışken üretici firmadan gelen mail üzerine durum değişmiş. Ocak ayında ilk prototipi duyurulan CruchPad'in üretim sorumlusu olan ve C prototipini de hazırlayan Fusion Garage firması, Arrington'a göndermiş olduğu mail ile ürünün satışını kendi başına yapmak istediğini bildirmiş.

Bir tarayıcı etrafında kurgulanan verimli bir mobil internet tablet fikri olarak oldukça beğeni toplayan CruchPad'i, TechCrunch ve Arrington'ı aradan çıkararak piyasaya sunmaya çalışan şirket daha önce Apple'ın yaşadığı durumu hatırlatıyor. iPhone'un üretimi sırasında karşılaşılan benzer durumu hatırlatan Arrington konuyu yasal boyuta taşıyarak Fusion Garage'ın ürünü kendi başına satmasının mümkün olmayacağını dile getiriyor.

cdba

CrunchPad'in marka haklarına sahip olan Arrington, Fusion Garage CEO'su Chandra Rathakrishnan'nın diğer pay sahipleriyle birlikte yaptığı açıklamayı kabul edemeyeceğini ve bu durumun geliştirme haklarına karşı bir hırsızlık olduğunu cevaben iletmiş. Durumun karşılıklı davalık olacağını ve yasaların sorunu çözeceğine inanan Arrington'ın bu gelişme karşısında duyduğu üzüntü ise gerçekten güzel bir iş yapma isteğinin artık gerçekleşemeyecek olmasından kaynaklanıyor.

Arrington'ın kafasındaki üretilecek cihazın kar marjı gütmemesi(?), üreticiler, destekçiler ve yatırımcılardan ilgi görmesi bizi de güzel bir cihaza kavuşmak konusunda heyecanlandırmıştı. Ürünün dağıtımı konusunda da çok önemli destekler gördüğünü söyleyen Michael Arrington, davalar sonucunda Fusion'ı çaresiz bıraksa da oldukça kırılmış gözüküyor. Crunchpad'in defteri en azından uzun bir süre kapanacak gibi görünürken bakalım Apple'ın tablet bilgisayarı geliştirmesi konusunda bir gelişme yaşanacak mı!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.