Samsung Yeni Mobil Platformu bada'yı Duyurdu!

Samsung Yeni Mobil Platformu bada'yı Duyurdu!

bada

Samsung, cep telefonları ve mobil cihazlar için açık kaynaklı mobil platformu "bada" 'yı duyurdu. Aralık ayında geliştiriciler için işletim sistemi ve SDK'si çıkacak olan bada ile Samsung, kendi mobil uygulama dünyasını yaratmaya çalışacak. Daha önce cep telefonları için uygulama marketini açan Samsung, yeterli sayıda uygulamaya ulaşamadığı için böyle bir yöntem uygulamış olabilir. Samsung'un piyasada Android gibi gelişimini hızla sürdüren bir işletim sistemi varken yeni bir işletim sistemi platformuna gerçekten ihtiyacı var mıydı sorusu akıllara takılıyor.

Resmi açıklamaya göre bada, geliştiricilerin milyonlarca yeni Samsung cihaza en kolay yoldan mobil uygulama hazırlamasını sağlıyacak. Bada web servislerini yoğun olarak destekleyeceği gibi geliştiricilerın kullanıcı arayüzlerinde daha esnek tasarımlar yapmasına olanak sağlayacak.

Mobil işletim sistemleri artık cep telefonlarının önemli argumanlarından biri haline geldi. Bu anlamda uygulama zenginliği kadar uygulama geliştirme kolaylığı da platformun hızla yayılmasına ve cihaz satışlarında büyük artışlar yaratabiliyor. Bu yönden bakacak olursak Samsung iplerini kendi elinde tuttuğu bir işletim sistemi ve platform hazırlayarak, daha hızlı büyüme sağlayacağını öngörmüş anlaşılan. Önümüzdeki ay Seul'da ilk kez geliştiricilerin karşısına çıkacak olan platform, Ocak ayında Londra ve San Fransisko'da meraklılarının incelemesine sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.