Nokia Booklet 15 Kasım'da Amerika'da Satılmaya Başlanacak Ya Bizde?

bestbuy-booklet

Nokia'nın mobil bağlantı özellikleriyle donatılmış netbooku Booklet 3G'nin Amerika'da ki satış tarihi belli oldu. 15 Kasım'da BestBuy üzerinden satışına başlanacak ürüne, ön siparişler alınmaya başlandı. Amerika'da AT&T'nin data paketiyle birlikte 2 yıl kontratlı 299$'a satılacak olan Booklet'i kontratsız olarak 599$'a almak mümkün. Nokia'nın ilk netbookunu deneme şansı bulanlardan gelen ilk izlenimler olumluysa da fiyatının bir netbooka göre yüksek olduğu konusunda eleştirilerde yok değil.

Amerika'da 699$'a satılacak olan ürün 22 Ekim itibariyle Almanya başta olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerinde satılmaya başlanmıştı. Nokia Almanya'nın basın bültenine göre 2 yıllık kontrat ile satılan ürünün 2 yıl sonundaki toplam maliyeti 749 €'yu buluyor. Sadece bir netbook için yüksek bir fiyat olsada 2 yıllık 3G internet bağlantı ücretleri de düşünüldüğünde kimilerine göre makul sayılabilir.

Ülkemizde ne zaman satışına başlanacağı belli olmayan Booklet 3G için Nokia'nın Turkcell ile N97'de yaptığına benzer bir anlaşma yapması oldukça muhtemel görünüyor. Ülkemizde ilk mağazasını kısa bir süre sonra İzmir'de açacağını duyuran BestBuy, Booklet 3G ile açılışını yapması da bir başka olasılık olabilir. Ne olursa olsun bir süredir olağan bir seyirle gelişimini sürdüren netbook pazarının  Booklet 3G'nin çıkmasıyla hareketlenebileceğinii düşünüyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.