Apple iMac, MacBook ve Mac Minileri Yeniledi. Hoşgeldin Magic Mouse!

imac-27

Apple dün yaptığı toplantıyla bilgisayar ürünlerinde yaptığı yenilemeleri tanıttı. Yeni tanıtılan ürünlerden en yenilikçi olanı kuşkusuz Magic Mouse olarak isimlendirilen Apple'ın yeni dokunmatik yüzeye ve multi touch özelliğine sahip faresiydi. 21.5 ve 27 inçlik ekran boyutlarıyla karşımıza çıkan yenilenmiş iMac'ler de ilk kez LED ekranlar kullanılmış. Yeni iMac'ler performans olarakta önceki versiyonların önüne geçiyor. Yenilenmiş olan bir diğer ürün ise MacBook, bir süredir dedikoduları teknoloji bloglarında yer alan ürün polikarbon yekpare kasaya kavuşmuş. Mac Mini'lerde bu yenilenmeden nasibini almış ve donanımsal olarak daha güçlü bir hale gelmiş. Şimdi detaylar...

Yeni iMac

Yeni iMac'ler 4 model ile satışa sunuldu. 4  farklı işlemci seçeneği bulunan iMac'ler de 3.06Ghz ve 3.33 Ghz hızlarındaki Core 2 Duo  ile 4 çekirdekli  Intel Core i5 veya Core i7 kullanılabilecek. Standart olarak 4GB Ram ile gelecek olan iMac'ler istenildiği taktirde 16 GB'a kadar yükseltilebilecek.

21.5 ve 27 inç boyutlarındaki LED ekranıyla çok daha kaliteli bir görüntü sunacak olan iMac'lerden özellikle 27 inç 1080p Full HD görüntü desteğiyle film izlemek içinde çok uygun bir araç olabilir.

Amerika için 1199$ ile 1999$ arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan iMaclerin bizde en düşüğünün 4000 TL civarından satışa çıkartılacağını düşünüyoruz.

imacs

Yeni MacBook

Fiyat olarak Mac'lerin başlangıç sınıfı olarak kabul edilebilen beyaz MacBook'lar için 3 seneden fazladır herhangi bir yenileme çalışması yapılmamıştı. MacBook Pro'ların sürekli geliştirildiğini gören Apple severler beyaz MacBook'lara elveda demeye hazırlanırken baştan aşağıya yenilenen MacBook, 999$'lık fiyatıyla pek çoklarını memnun edecektir diye düşünüyoruz.

Polikarbon yekpare yeni gövdesiyle eski MacBook'lara göre çok daha kaliteli bir görüntüye kavuşan ürün, 7 saatlik batarya ömrüne sahip. iMac'ler gibi MacBook'un da ekranı LED ekranlarla değiştirilerek çok daha üstün bir görüntü kalitesi sunulmuş. 2.26 Ghz Intel Core 2 Duo işlemciye sahip olan ürün 100$ karşılığında 4GB'a yükseltilebilen standart 2GB DDR3 ram ile geliyor.

Standart olan ürünün teknik özellikleri şu şekilde.

  • 2.26GHz Intel Core 2 Duo
  • 2GB DDR3 Ram
  • 250GB hafıza
  • 8x çift katmanlı Super Drive
  • NVIDIA GeForce 9400M grafik kartı
  • 7 saat pil ömrü

Beyaz MacBook'larından vazgeçemeyenler için yenileme zamanı geldi zannedersem.

macbookMagic Mouse

Apple'ın ufak devrimlerinden biri sayılabilecek ürünü Magic Mouse tek tuşlu bir yapıya ve dokunmatik yüzeye sahip. iPhone benzeri bir scroll kullanımı olan ürün çift parmaklı kullanıma da imkan sağlıyor. Aslında ürünü kelimelerle anlatmak pek mümkün değil en iyisi Apple'ın hazırladığı kullanım videosunu izlemek.

/uploads/videos/Magic-mouse.flv

Mac Mini

Fiziksel şeklinde herhangi bir yenileme yapılmayan Mac Mini'ler donanımsal olarak yükseltildi ve yeni bir model eklendi. 2.26 GHz ile 2.53 GHz arasında değişen hızlarda Core 2 Duo işlemciye sahip olacak olan yeni Mac Minilerin fiyatlarında eskiye oranla bir değişiklik yapılmadı. 599$, 799$ ve 999$ olarak 3 farklı fiyatla satılan ürünün en üst ürünü 1 TB hafızası ile Snow Leopard Server versiyonuyla birlikte geliyor. Detayları Apple sayfalarından incelebilirsiniz.

Apple tablet dedikodularını reddederken her geçen gün bünyesine kattığı dokunmatik ürünleriyle bir taraftanda kendini yalanlıyor. Ürünlerini sürekli daha kaliteli hale getiren şirket, kriz dönemlerinde dahi büyümesini hak ediyor diye düşünüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.