Apple 3. Çeyrekte Tahminlerin Üzerinde Kazanç Açıkladı!

apple1Apple için işlerin iyi gittiğini bilmek için müneccim olmaya gerek yok ama Apple açıkladığı 3. çeyrek raporuyla uzmanların beklentilerinin de üzerinde rakamlar açıkladı. Tarihinde ilk kez bir çeyrekte 3 milyon Mac satan Apple, geçen yıla göre %17 artış sağladı.

Toplam PC pazarı sadece %2 büyürken Mac'lerde ki bu büyüme aynı zamanda Apple'ın Microsoft'tan pay kopardığı anlamına geliyor. Raporda yer alan bir diğer dikkat çekici nokta ise Mac satışlarının A.B.D. dışında daha güçlü olması. Artık çevremizde Macleri görmeye alışmamız sanırım bu değerlendirmenin emarelerinden biri sayılabilir.

iPod satışları geçen yılın aynı çeyreğine göre %8 azalarak 10.2 milyona gerilerken, iPod Touch satışlarında %100'lük artış sağlanmış. iPod Touch'taki artışın başlıca sebebi 199$'a gerileyen fiyatı ve App Store'da ki zengin uygulama çeşitliliği olduğunu düşünüyoruz.

iPhone satışlarını ise geçen yılın aynı dönemine göre %7 artarak 7.4 milyon adete ulaşmış. 3. çeyrekteki %7'lik artışla beraber yıl içindeki toplam artış miktarı %38'e ulaşarak yeni bir rekor kırmış oluyor.

Şirket üçüncü çeyrekteki gelirleri %25 artmış ve 9.87 milyar dolara ulaşarak, uzmanların 9.2 milyar dolarlık tahminlerinin üzerine çıkmış. Şirketin bu dönemdeki net kârı ise 1.67 milyar dolar seviyesine ulaşarak, hisse başına 1.82 $ kazandırmış ki bu da %47'lik bir artış demek oluyor.

Raporda daha birçok detay bilgiye yer veriliyor ancak öne çıkan noktalar bu şekilde. Apple'ın dünyanın her ülkesinde büyümesi devam ederken, özellikle 30 Ekim'de Çin'de satılmaya başlanacak olan iPhone'larla ve yaklaşan hediye sezonuyla birlikte Apple'ın 4. çeyrekte bu rakamların üzerine çıkması işten bile değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.