Microsoft'ın Ücretsiz Antivirüs Yazılımı Betadan Çıktı!

microsoft-security-essentials

Microsoft, Haziran ayında betasını çıkarttığı ücretsiz virüs yazılımı Security Essentials'ı betadan çıkarttı. Microsoft'un ücretsiz olarak sunduğu Security Essentials gerçek zamanlı virüs, trojen ve malvare koruması sağlıyor. Zararlı yazılımların daha çok Windows işletim sistemi için yazıldığı düşünüldüğünde, belki de Microsoft daha önce bu tip bir yazılımı Windows'a entegre edebilirdi veya etmeli miydi? Sanırım bu konuda kullanıcılar ikiye bölünecektir. Antivirüs yazılımıyla tekrar uğraşmak istemeyenler olacağı gibi pek çok kullanıcının da işletim sistemiyle birlikte yüklü gelen bir Microsoft antivirüs yazılımını istemiyeceğini tahmin ediyorum.

Piyasada ki antivirüs şirketlerinin, Security Essentials'ın Windows'la yüklü gelmesinden hoşnut olacağını zannetmiyorum. Sonuçta, bir numaralı müşterileri olan temel bilgisayar kullanıcıları Windows kullanıyor ve kendinden yüklü gelen bir antivirüs yazılımı varken onu silip tekrar başka bir yazılım yüklemeyeceklerdir. Microsoft, programın sayfasında bu konuda bir açıklama yapmamış ancak hatırladığım kadarıyla Windows güncellemeleriyle birlikte bu yazılım arada kendini yüklüyordu (yanlış hatırlıyorsam lütfen beni düzeltin).

Microsoft Security Essentials'ı buradan indirebilirsiniz. Yazılımı kurmak için Windows XP SP2 veya SP3, Windows Vista veya Windows 7 kullanıcısı olmanız gerekiyor.

Daha kullanıcı memnuniyetini belirleyecek kadar zaman geçmedi ancak siz ne düşünüyorsunuz. Microsoft'un ücretsiz antivirüs yazılımını kullanır mısınız yoksa işi sadece antivirüs yazılımı üretmek olan bir şirketin ücretli yazılımını mı tercih edersiniz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.