Turkcell Video İzle Servisi ile 3G Kullanımını Arttırmak İstiyor

Turkcell Video İzle Servisi ile 3G Kullanımını Arttırmak İstiyor

turkcell-video-izleTurkcell, iş ortağı Novarra ile “Turkcell Video İzle” servisini geliştirdiğini duyurdu. 3G kullanılan hizmetlerini artıranTurkcell şimdi de cepten direk olarak video izleme servisini açmış oldu.

Turkcell Video İzle servisinde, yapılan anlaşmalar ile ilk etapta www.izlesene.com,  www.dailymotion.com ve www.timsah.com sitelerindeki videolara ulaşmak mümkün kılınmış ancak bu video sağlayıcıların sayısı da yükseltilmek isteniyor. Servise erişim 3G dönemi için yenilenen turkcell-im üzerinden sağlanıyor. Kullanıcılar wap.turkcell-im.com.tr adresine girip, video ikonuna tıklayarak Turkcell Video İzle'ye ulaşabiliyorlar.

Turkcell Video İzle servisini destekleyen telefonlar Nokia N70, N73, N95, N95 (8GB), E65, 3120c, 6233, 6500s ve Samsung L700 olarak küçük bir grup olsa da daha fazla cihaz tarafından desteklenir hale getirmek için çalışılıyor.

3G iletişim bandının sadece veri transferine ayrılmış olması nedeniyle katma değerli servislerin, özellikle video servislerinin üretilmesi çok önemli.  Bilindiği üzere 358 milyon € ile en geniş banda sahip A tipi lisansı alan Turkcell, bu yolda trafiğini arttırmak için elinden geleni yapacak gibi. Diğer operatörlerin de buna ne derece karşılık vereceğini merak ediyoruz ancak 3G'de yaşanan aksaklıklar nedeniyle yavaş davranılması da olası bir durum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.