snow-leopard

Apple'ın yeni nesil işletim sistemi Mac OS X Snow Leopard, cuma günü çıkıyor. Ön siparişine başlanan işletim sistemi Mac kullanıcılarına performans açısından büyük vaatlerde bulunuyor. Mac OS X 10.5 ve üzeri kullanıcılarının $29 karşılığında yükseltme yapabileceği işletim sistemi, 8 Haziran'dan sonra Mac almış kullanıcılara ücretsiz olarak sunulacak. Mac OS X 10.4 Tiger kullanıcıları ve daha eski sürüm işletim sistemi sahipleri ise $170'dan Snow Leopard'ı satın alabilecekler.

İşletim sisteminin geliştirilen ve daha da hızlandırılan özellikleri arasında Finder, Time Machine ve e-postaların daha hızlı açılması öne çıkıyor. Safari 4'ün 64 bit versiyonunun da birlikte geleceği işletim sisteminde sayfa açılışları %50'ye kadar daha hızlı olacağı ve tarayıcı eklentilerinin çakılmasına karşı daha dayanıklı olacağı sayılan özellikler arasında. Bunların yanında QuickTime'ın yeniden tasarlanmasıyla video düzenleme ve paylaşmak daha kolay hale getirilmiş.

Ülkemizde de giderek artan Mac kullanımını göz önüne alacak olursak Apple dünyasında ki gelişmeler gün geçtikçe bizi daha çok etkileyecek ve bununla beraber daha çok haberini yapacağız gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.