Microsoft'un Apple iPod alternatifi olarak piyasaya çıkarılan Zune serisi mp3 oynatıcılarının yeni modeli sonunda kendini gösterdi. Artık Zune HD adıyla sunulan yeni ürün için Amazon üzerinden ön sipariş verilebiliyor.

Yeni model gelişmiş özellikleri ile dikkat çekiyor. Wi-fi internet bağlantısı sunan medya oytanıcı ürün 3,3 inç, 16:9 OLED ekrana sahip.  Zune HD, 480 x 272 çözünürlük, çoklu dokunmatik ekran, HD radio ve 720p video çıkışı da sunuyor.

Zune HD aynı zamanda Xbox Live video dükkanı ile de senkronize çalışacak. İnternet tarayıcısı Microsoft Internet Explorer ekibi tarafından geilştirilen ürün iPhone ve iPod Touch ile benzerlikler gösteriyor. 16GB kapasiteli Zune HD 219.99 dolardan, 32GB kapasiteli model ise 289.99 dolardan şipariş edilebiliyor. Rakibi iPod Touch ise  299 dolara 16GB ve 399 dolara 32GB kapasitede satın alınabiliyor.

Multimedya çağının dayanılmaz iklimi doğal olarak büyük markaları karşı karşıya getiriyor. Zune HD ile iPod Touch'ı yakalaması pek mümkün gözükmeyen Microsoft'un, geniş satış ağı ile bir fark yaratıp yaratmayacağı da akıllara geliyor. Henüz Türkiye'ye ulaşmayan ürünler için de ülkemizde tüm pazara sahip Apple'in korkması gereken bir durum yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.