Sosyal Medyaya Yatırım Yapanlar - Doğru Yoldasınız

Sosyal Medyaya Yatırım Yapanlar - Doğru Yoldasınız

Hayatlarını Facebook, Friendfeed gibi sosyal ağlarda beğendim (like) düğmesi etrafında şekillendiren insanlar görmeye başladığımız günümüzde şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, sosyal ağlar içerik üretme ve paylaşmada en önemli platformlardan biri haline gelmeye başladı. Bu ağlarda sadece insan sayısı değil paylaşılan içerik sayısında da ciddi artışlar söz konusu.

Sosyal ağlar artık online deneyimin bir parçası halini almış durumda ve kişiler mutlaka zamanlarının bir kısmını profillerini güncellemek için ayırıyorlar. Gün geçtikçe daha multi-medya hale gelen bu sitelerde resim video yükleyenlerin ve izleyenlerin sayısı her gün artıyor.

Universal McCann'in global internet alışkanlıklarını ölçtüğü "Power to the People" araştırması da yukarıdaki düşüncemizi doğruluyor. 38 ülkeden 22,729 aktif internet kullanıcısının katılımı ile gerçekleştirilen araştırmada dikkatimizi çeken bazı önemli noktaları paylaşmak istiyoruz.

Öncelikle şunu belirtelim ki, araştırma kapsamında aktif internet kullanıcısı interneti her gün ya da gün aşırı kullanan kişi olarak tanımlanıyor ve rapora göre global aktif internet kullanıcısı sayısının 625 milyon olduğu tahmin ediliyor.

ComScore' un raporunda değerlendirilen 17 Avrupa ülkesi arasından 40 milyon kullanıcı ile en büyük popülasyona sahip Almanya'yı 36.8 milyon ile İngiltere ve 36.3 ile Fransa takip ediyordu. Türkiye bu sıralamada 17 milyon kullanıcısı ile 7. sırada yer alıyordu. Bu raporda da benzer rakamlar karşımıza çıkıyor. Aktif internet kullanıcıları yaklaşık olarak tüm internet kullanıcılarının 1/3'üne denk geliyor. Türkiye 4,8 milyon aktif internet kullanıcısına sahip ve Avrupa'da 9. ülke konumunda. Ayrıca raporda Türkiye'nin internet penetrasyonunun %35 ile 38 ülke arasında 28. olduğu belirtilmiş.

Son derece sosyal olduğunu bildiğimiz Türk internet kullanıcıları araştırmaya göre Avrupa' da en fazla sosyal ağ profiline sahip 8. popülasyon. Dünyadaki aktif internet kullanıcıların yaklaşık 2/3'ü bir sosyal ağa katılmış durumda. Gördüğümüz kadarı ile bu oran Türkiye'de dünya ortalamasının bir hayli üzerinde.

Bir diğer dikkat çeken konu da sosyal medyanın artık mobil hale geliyor olması. Aktif internet kullanıcılarının %17'si sosyal medyaya cep telefonlarından ulaşıyor.

Türkiye'nin genç nüfusu ve hızlı internet adaptasyonu en büyük avantajımız. Bu rapordaki rakamların oldukça iyi ve umut verici olduğunu söyleyebiliriz. Avrupa'da ilk onda yer aldığımız ender konulardan bir tanesi internet ve sosyal medya. Eğer bu konularda kendinize yatırım yapıyorsanız geleceği yakalamışsınız, hız kesmeyin doğru yoldasınız.

(Görsel: Matt Hamm)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.