Openfund Türk Girişimcilerin Başvurularını Bekliyor

Openfund Türk Girişimcilerin Başvurularını Bekliyor

openfund-logo1İnternet girişimcilerinin fikirlerini hayata geçirmelerine destek vermek amacıyla Yunanistan merkezli bir oluşum kısa süre önce hayata geçirildi. Openfund adı verilen oluşum fikir sahiplerine erken aşama yatırım sağlamanın dışında kurmuş olduğu network sayesinde de danışmanlık desteği sağlıyor.

Openfund'ın kurucuları bir süre önce benimle de iletişime geçmişler ve danışman olarak kendilerine ve bünyelerindeki girişimcilere destek olup olamayacağımı sormuşlardı. Türk internet girişimlerine de destek olmak istediklerini söylemeleri üzerine Türkiye pazarında ortak bir sinerji yaratabileceğimizi düşünüp tekliflerini kabul etmiştim.

Şu anda TechCrunch'dan Mike Butcher'ın yanı sıra Google, IBM, Accenture, PwC, Microsoft gibi firmalardan da danışmanların bulunduğu kurulda ben de yer alıyorum.

Girişimciler için merak edilen asıl konuya gelecek olursam, Openfund 20 bin ile 30 bin Euro arasında 4 aylık bir yatırım bütçesi sunmanın dışında, girişimler için ofis, şirket kuruluşu gibi farklı destekler de sağlıyor.

30 Eylül 2009'a kadar ilk tur yatırım süreci için başvuru toplayacak olan oluşum 1 Ekim - 15 Kasım arasında değerlendirmeleri tamamlayıp, 1 Aralık 2009 itibariyle girişimlere yatırımları gerçekleştirmiş olacak.

Konuyla ilgili detaylı bilgiyi Openfund web sitesinden alabileceğiniz gibi, yorumlarda da sorularınızı sorarak kendilerine ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

İlgilenen girişimciler ve fikir sahipleri başvurularını buradan yapabilirler ve sunumlar, iş planları gibi farklı dökümanları sitedeki kaynaklar bölümünden alabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.