Kısa süre önce kendi görüşmeleri için özel bir kulaklık üreten Skype bu günlerde kapanma tehlikesi yaşıyor. En popüler VoIP uygulaması Skype, eBay tarafından satın alınırken, yazılımda kişiden kişiye haberleşme kısmındaki eksiklik nedeniyle bugün davalık durumda ve kapanma tehlikesiyle karşı karşıya.

2005 yılında 2.6 milyar dolara satın alınan Skype'ın, kişiler arası haberleşme teknolojisinin hakları eski şirketi Joltid'de kalmıştı. Kendilerini haklı bir noktada konumlandıran eBay, şu anda piyasa değeri 1.5 milyar dolar civarında olan Skype'ı nasıl değerlendireceği net olarak bilinmiyor.

Yaklaşık 3 ay kadar önce iPhone uygulaması 4 milyon civarında indirilen Skype mobil şebeke engellemelerine rağmen kendini koruyabiliyor ve bu sırada eBay'in kendi oluşturduğu yazılım ekibinin de gerekli yazılımı sağlamak üzere çalıştığı söyleniyor. Ancak bu durumda dahi Skype'in çalışmasına bir süre ara verilebilir. Bunun yanında, nisan ayında eBay'in markayı şirket bünyesinden tamamen ayırarak  2010 yılının ilk yarısında halka arz edeceğini açıklamış olduğu da unutulmamalı. Marka, geçtiğimiz günlerde online numaralandırma sistemini, Güney Afrika, Hollanda ve Malta'da da açtığını duyursa da gelişmesini her an durdurabilir.

Sonuç olarak bu durum 480 milyon kullanıcısı bulunan Skype için büyük bir deprem gibi görülse de, aynı kaygı kullanıcılarda da geçerli. Zira günlük 40 milyon abone Skype'ı aktif olarak kullanıyor. Ücretsiz sesli haberleşmenin ilk başvuru kaynaklarından olan Skype'ın mobil anlamda ülkemizde henüz tam anlamıyla kullanılamadan kapanma ihtimali de kulağa hiç hoş gelmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.