Popüler elektronik kitap okuyucu Kindle'ı piyasaya sürdüğünden sürekli haberlere konu olan Amazon için bu defa kötü bir haber geldi.

Bir süre önce George Orwell'a ait "1984" isimli kitabı Kindle için satışa sunan Amazon, kitabın telif haklarını elinde bulundurmadığından satmış olduğu kitapları uzaktan erişim ile Kindle'lar dan sildi. Bu durum ilgili kullanıcıların tepkisine neden oldu ve Jeff Bezos bizzat konu hakkında özrünü dile getirdi.

17 yaşındaki lise öğrencisi Justin D. Gawronski ve bir başka kullanıcı Antoine Bruguier ise bu durumdan pek hoşnut olmadı. Kendileri için önemli olan bir durumda habersiz bir şekilde sahip oldukları kitabın ortadan kaybolmasına bozulan kullanıcılar Amazon'a dava açtı. Ödevi için kullandığı kitabın Kindle'indan kaybolması üzerine Amazon'a mail gönderen Gawronski, telif problemi nedeniyle bunun gerçekleştiği öğrendiğinde bunun ironik bir durum olduğundan dem vurdu.

Salı günü başlayan dava kapsamında Discovery sözcüleri ileri dönemlerde gerçekleşebilecek potansiyel yasal eylemlerle ilgili yorum yapmak istemedi. Amazon da suskunluğunu koruyor. Çeşitli ilginç tazminat davalarının yaşandığı Amerika'da bu davanın nasıl sonuçlanacağı merak konusu.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.