Taşınabilir hafıza ürünlerinde yükselen trend şimdi de dizüstü bilgisayarlara geldi. Kısa süre önce Kingston'ın piyasaya sürdüğü 256Gb'lık usb bellek çoğu dizüstü bilgisayarın ve muhtemelen tüm netbookların hafızasını aşacak büyüklükteydi. Ancak Western Digital, Kingston'in küçük oyuncağının kullanılabileceği 1 Tb'lık bir dizüstü sabit disk geliştirdi.

Western Digital, dizüstü bilgisayarlarda kullanılan 2,5 inçlik WD Scorpio sabit disk serisini 1 TB'lık bir ürün ile taçlandırdı. Bu ürün böylece dünyanın ilk 1 TB'lık 2,5 inç sabit diski olmuş oluyor.

Western Digital'in son numarası, 333 MB boyunda üç katmana sahip ve 1.2 cm. kalınlığında. Saniyede 3 Gbit veri aktarımı yapabilen ürünün Scorpio Blue'nun 750 GB'lık bir modeli de bulunuyor. My Passport Essential SE gibi harici disklerde bulunabilen yeni hafıza elemanlarında, yurtdışında 750Gb için önerilen fiyat 190$, 1Tb için ise 250$.

Bu ürünler artık problem olmaya başlayan veri depolamasının ürüne geçebilir mi bilinmez ama bu yolda çok Tb'lar harcanacağına şüphemiz yok. Konuya ilgi duyanlara şuradaki raporu önebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.