Sektör Güneşi Gördü: Amazon Zappos'u Satın Aldı

Sektör Güneşi Gördü: Amazon Zappos'u Satın Aldı

zappos-logoBaşlangıçta sadece ayakkabılara odaklı olan ancak bir süre sonra farklı giyim ve aksesuar ürünlerini de bünyesine dahil eden Amerika merkezli popüler e-ticaret sitesi Zappos.com dünyanın en büyük online mağazası Amazon tarafından satın alındı. Özel olarak önem verdiği müşteri hizmetleri ile fark yaratan Zappos'un Amazon tarafından yaklaşık $807 milyon değerlemeden hisse karşılığı satın alınması hepimize olduğu kadar sanıyorum ki sektöre de derin bir rahatlama nefesi aldırdı.

Bir süredir VC dünyasında hareketlenme seziyor olsak da, genel olarak bu boyutta şirketler tarafından bu seviyede gerçekleşen satın almaları özlemiştik. Özellikle bu satın almanın e-ticaret dünyasında gerçekleşmesi de ayrıca bir ümitlenme sebebi diyebilirim.

Zappos kurulduğu günden bu yana şirket kültüründe müşteri memnuniyetini baz alan bir şirketti. Bu şekilde yarattığı değer ve fark sayesinde de popülaritesini artırmıştı. Bugüne kadar toplam $62.2 milyon yatırım almış olan şirketin en büyük yatırımcısı ise zamanında YouTube'un de ilk yatırımcısı olan Sequoia Capital'dı.

Gerçekleşen satın alma ile sektörün yeni bir heyecan duyması ve tekrar hareket başladı hissine kapılmasının yanında, girişimlerin büyük ölçüde oksijen ihtiyacını karşılayan Sequoia Capital'ın da keyiflendiğini tahmin ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.