Apple App Store 1. Yaşını Kutluyor, Kime Ne?

10 Temmuz 2008 tarihinde hayatımıza giren Apple App Store başarıyla geçirmiş olduğu 1 yılın keyfini çıkarıyor. iPhone ile beraber adeta bir çığır açtığından gurur duyan Apple tarafı başarılarının sonuna dek farkında gözüküyor ki bunun yadsınamaz olduğu da Apple'in ardından, Blackberry, Nokia, Vodafone, Microsoft ve Google gibi devlerin de uygulama marketleri açmasından kolayca çıkarılabilir.

Geçtiğimiz dönemde 1 milyar uygulamanın indirildiği, 56.000 civarı uygulamanın yeraldığı büyük bir havuz haline gelen App Store gerçekten kullanıcıların mobil arayüzünden çok interaktif bir dünyaya adım atmasını sağladı.

1. yaş kutlamasında Apple'a şevk veren diğer bir nokta da iPhone 3GS'in 3 gün içerisinde 1 milyonu aşkın satış rakamına ulaşması oldu. Bu da gelecek dönemde App Store'un boş durmayacağını net olarak gösteriyor. Tabi ki Apple'in bu büyük ilgi gören eğlence dükkanı bazı çeşitli sorunlarla da karşılaştı ama ne uygulama geliştiricilerin dava açma niyetleri ne App Store'a gönderilen uygulamaların kabulü konusunda çıkan tartışmalar ne de tüm diğer  görüşler Apple'in başarısını düşüremedi. Bu alanda tüm mobil cihazlara çeşitli uygulamalar sunan yılların Handango'su da 10.yılını lider olarak kutladığına dair bir basın açıklaması yaptı. Akıllı telefon uygulamalarında 8 farklı işletim sistemini ve 1000 civarında mobil cihazı destekleyen Handango'nun da kendini artık daha sağlam konumlandırmasın zamanı geldi de geçiyor.

mobile-army-knife

Sitesinde 1. yaş kutlamasına özel oyunlar ve uygulamaları derleyip sunan App Store, geçen 1 yılın vermiş olduğu tecrübe ile umuyoruz daha iyi bir strateji ve müşteri memnuniyeti sağlayacaktır.

Ulusal pazarda ise Turkcell'in Uygulama Pazarının da akıbetini merak etmiyor değiliz! Katlanarak büyüyen mobil pazarın potansiyelinin özellikle 3G ile beraber yurt içinde de gereken ilgi ve çalışmaları hakketiğinin altını da çizmek de fayda görüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.