activison-kotnickPlay Station 3'ün en büyük oyun sağlayıcısı Activision'ın CEO'su Bobby Kotick, Play Station için oyun geliştirmekten çekilebileceklerini söyledi. Satış rakamlarının beklediği olmadığını söyleyen Kotick, bunun sebebinin Play Station'ın aşırı pahalı olmasına bağladı. Wii veya XBox 360 için oyun geliştirmenin çok daha ucuz olduğunu ve satışlarında daha iyi olduğunu söyleyerek Sony'ye açık bir mesaj verdi.

PS3'ün 23 milyon sattığını söyleyen Kotick tabi ki tamamen PS'ten çekilmelerinin söz konusu olmadığını, özellikle Modern Warface 2, Guitar Hero Metallica, Tony Hawk: Ride ve DJ Hero'dan büyük beklentileri olduğunu sözlerine ekledi.

E3 fuarı devam ederken ve sonrasında PS 3 için oyun geliştiren şirketlerin maliyetlerin yüksek olmasından şikayet ettiklerini duymuştuk ancak ilk kez bu kadar ciddi bir çıkış gerçekleşti.

Sony'nin ana oyun sağlayıcısı konumundaki Activision'ı dikkate almaması mümkün değil. Belki de önümüzdeki günlerde PS3'ün fiyatında uzun süredir beklenen indirim gerçekleşirde oyun severler rahat eder. Tekrar bakınca bu dilek pekte gerçekçi görünmüyor aslına bakarsanız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.