iPhone 3G S satışları 3 günde 1 milyona ulaştı!

steve-jobs-with-iphoneYeni iPhone cuma günü, 8 ülkede satışa çıktı ve bugün Apple'ın internet sayfasında açıkladığına göre 3 günde 1 milyon adet satılmış. Yeni iPhone'un fiyatının yüksek olduğu ve yeni cihaza geçmeye gerek olmadığı fikri genel bir kanı olarak bloglarda dile getirilsede, Apple'ın satışlarını etkilemiş gibi görünmüyor. Geçen sene iPhone 3G satışa sunulduğunda dükkanların önünde uzun kuyruklar ve erken saatlerde bekleyen Apple fanları görüntülenmişti. Büyük şehirlerin merkezlerinde bulunan Apple Store'lar için aynı durum bu yılda geçerli olsada geçen yıla oranla kuyrukların çok daha kısa olduğu dikkatlerden kaçmadı. Kuyrukların kısa olmasının temel sebebi ön sipariş sistemi gibi görünüyor. Apple belki de gerçek satışa geçmeden önce aldığı ön siparişte yüz binlerce iPhone'u çoktan satmıştı bile, bu çeşit bir bilgi bulunmasa da bunu tahmin etmek çokta zor değil.

Apple'ın internet sitesinden yapılan açıklamada, yayınlanmasının üzerinden beş gün geçen iPhone OS 3.0'ın da 6 milyon sefer indirildiği bilgisi veriliyor. MMS, kopyala-yapıştır ve internet paylaşımı başta olmak üzere pek çok eksiği kapatan versiyonun haberleri aylar öncesinden yayılarak zaten Apple kullanıcıları yeni sürümü dört gözle bekler hale getirilmişti.

Şimdi ise bir başka soru akla geliyor. Bir çok özellikle eksikleri kapatılan iPhone'lara, jailbreak işlemi yapmaya artık ihtiyaç kaldı mı? Kullanıcıların büyük bölümü yukarıda saydığım temel özelliklerin olmayışı yüzünden bu işlemi gerçekleştiriyordu. Yine de jailbreak yapmak isteyenlere Apple Dev Team'in Pwnage Tool 3.o'u yayınladığı müjdesini verebilirim.

Apple dünyasında işler iyi giderken, Steve Jobs'un sağlık durumu hakkında dedikodular yayılmaya devam ediyor. Pazar günü yayınlanan The Wall Street Journal'daki habere göre Steve Jobs 2 ay önce karaciğer nakli olmuş. Amerika'nın Tenesse eyaletinde yapılan nakilden Apple üst düzey yöneticilerinin dahi haberi olmadığı söyleniyor. Apple ile özdeşleşmiş olan kurucunun sağlık durumu şirket hisselerini direk etkilediği için bu çeşit bilgiler gizlenmeye çalışılıyor. Apple tarafından yapılan açıklamalarda nakil konusuna bir yalanlama gelmezken, Steve Jobs'un ay sonuna doğru görevinin başında olacağı dile getiriliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.