iphone-3g-s

Apple, kendinden bekleneni yaptı ve WWDC konferansında yeni iPhone 3G S'i tanıttı. Yeni iPhone'un, kasasında herhangi bir geliştirilme yapılmış olmasa da işlemci ve depolama özellikleri olarak ikiye katlanmış diyebiliriz. iPhone 3G S olarak adlandırılan ürünün sonudaki "S" speed yani hız anlamına geliyor. Şu anda kullanımda olan iPhone 3G'ye oranla 2 kata kadar hızlı olan cihaz 16 ve 32 GB hafızaya sahip olarak satılacak. Amerika'da 19 Haziran'da satışa sunulacak olan cihazın 9 Ağustos'ta dünyanın geri kalanıyla birlikte Türkiye'de de satışa sunulması bekleniyor.

WWDC öncesinde yeni iPhone'dan beklenen birçok özellik doğru çıktı. Beklenildiği gibi 3 megapiksel ile değiştirilen ve auto-focus özelliği eklenen kamerasıyla yeni iPhone, video kaydı yapabiliyor. 30 fpslik video kaydı yapabilen iPhone 3G S'de video ve resim düzenleme özelliği de bulunuyor.

iphone-3g-s-sesli-kontrol

En basit telefonlarda bile bulunan sesle kontrol konusunda ağır eleştiriler alan iPhone'a sesle kontrolde eklenen yeni özellikler arasında. Yeni iPhone'a eklenen bir diğer özellik ise dijital pusula. Eklenen magnetometre sayesinde iPhone 3G S sahipleri yönlerini şaşırmayacaklar. Dijital pusula aslında beklenen bir özellik değildi ancak WWDC konferansından 2 gün önce internete düşen görüntüler yüzünden beklenenler arasına girmişti.

iphone-3g-s-pusula

Enerji kullanımında iyileştirilmeye gidilen ürün normal telefon görüşmelerinde 12 saat konuşma imkanı sağlıyor. Müzik dinleyerek 30 saat, video izlenildiğinde ise 10 saat dayanabilen yeni iPhone, 3G internet kullanımındaysa eski iPhone ile aynı 5 saatlik pil ömrüne sahip.

Yeni iPhone'daki en büyük hayal kırıklığı ise ön kameranın olmaması. Ülkemizde 3G'nin en büyük kullanım şekli olarak lanse edilen görüntülü konuşmada iPhone yine sınıfta kalıyor.

iphone-3g-s-2kat-hizli-fiyat

iPhone 3G S'in satış fiyatları eski modelle benzerlik gösteriyor. Amerika'da 16 GB'lık model sözleşme ile birlikte $199, 32 GB'lık model ise $299'dan satılacak. Avrupa'da ise aynı sayıların euro olarak satılması bekleniyor. Yeni modelin çıkmasıyla gözden düşen iPhone 3G'lerin fiyatlarında indirim yapılarak 8GB'lık modelin sözleşmeli fiyatı $99, 16 GB'lık modelin sözleşmeli fiyatı ise $149 olarak açıklandı. Sözleşmeli iPhone 3G sahipleri $399 veya $499 ödeyerek üst modele terfi edebilecekler. Sözleşme istemeyen kullanıcılar ise $599 ve $699 ödeyerek yeni iPhone'lara sahip olabilecekler.

Türkiye'deki iPhone kullanıcılar ise şimdi Turkcell ve Vodafone'un açıklayacağı fiyatları bekliyorlar. Eski model iPhone 3G'lerin fiyatlarının düşmesi ile birlikte iPhone'un Türkiye'deki pazar payında bir miktar artış olacaktır.

iPhone 3G S beklenildiği gibi iPhone OS 3.0 ile birlikte gelecek. iPhone 3G sahipleri ise iPhone OS 3.0'a 17 Haziran'dan itibaren yükseltme yaparak birçok özelliğe kavuşacaklar.

Genel olarak bakacak olursak Apple yeni iPhone'da köklü bir değişime gitmeyerek eskisini mükemmelleştirmeye çalışmış. Tek eksik ise yukarıda belirttiğim gibi görüntülü konuşmanın halen olmaması. iPhone'un önüne küçücük bir kamera koymak bu kadar zor olmamalıydı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.