Online Şirketinizi Şimdi Kurmak için En İyi 5 Neden

Online Şirketinizi Şimdi Kurmak için En İyi 5 Neden

Salı günü, SocialMedian gibi bir siteyi sıfırdan kurup Xing'e satma başarısı gösteren Jason Goldberg'in girişimci hikayesini dinledik. Jason verdiği konferansta bir çok konuya değindi ama benim asıl dikkatimi çeken bölüm "Online Şirketimizi Kurmamız İçin En İyi 5 Neden" konulu konuşmasıydı. Nedenleri şöyle sıraladı Jason:

1. Hızlı ve Ucuz

Jason, Socialmedian.com'u sadece 3 hafta kod yazdıktan sonra siteyi açtığını anlattı. Evet, sadece 3 hafta üstelik sermayesi olmadan. Benim gözlemlediğim kadarıyla başarısındaki en önemli iki etken felsefesi ve olaylara bakış açısıydı.

ilg_9243Felsefesi: Ship It! Yani yolla gitsin. Bir siteyi yapmak için beklemeyin, topluluğunuzu beraber oluşturun. Socialmedian' in ilk üyeleri sitemizi en az bizim kadar sahiplenmişlerdi nedenini sorduğumuzda "Bu siteyi biz yaptık" cevabı alıyorduk. Siz de artık tartışmayı ve analizleri bırakın. Kullanıcılarınız sizden daha iyi bilirler, merak etmeyin.

Bakış açısı: Bir şeyi yaptık ve yolladık. Peki ya yanlışsa! O zaman da en kötü bir şey öğreniriz. Yani Jason'un olaylara bakış açısı şu: Bir şeyi yapıp yollamanın en kötü sonucu bir şey öğrenmektir. Bu bakış açısı ile başarısız olmak zaten pek mümkün değil.

2. Finansal Kriz = Nakit Para Limiti

Bu da aslında bakış açısının temsilcisi bir madde. Optimizm, çoğu kişi finansal krizi bahane olarak kullanırken Jason' un bunu fırsat olarak görmesi. Dediği şu: Zaten kriz olduğu için piyasadaki nakit para akışı da minimum düzeyde. O yüzden yüksek bütçeli bir iş yapma ihtimaliniz her zamankinden az. Eğer sermayeniz yoksa online bir iş fikrini hayata geçirmenin tam zamanıdır!

3. Finansal Kriz = Düşük Beklentiler

Finansal Kriz herkesin sizden beklentilerini düşürdü. Kimse sizden bir sonraki Google olmanızı beklemiyor. Sadece bazı şeyleri biraz daha iyi yapmanız gerek hepsi bu. Müşterilerinize en hızlı değer katabilmenizin yolu online bir iş yapmak.

4. İnternetin 2. Safhası

İnternetin birinci safhası herşeyi online hale getirmekti. Bu süreç yaklaşık 10 sene sürdü ve görev başarı ile tamamlandı. İnternetin 2. safhası ise şu: Bu online içerik ile işimizi nasıl daha iyi hale getirebiliriz, müşterilerimizi nasıl online konuştururuz, değer katan servisler nasıl yaratabiliriz? Yani, işin heyecanlı kısmı daha yeni başlıyor.

5. Dağıtım

Son olarak da dağıtım hem her zamankinden kolay hem de bedava. Artık dev şirketlerin her şeyi kontrol ettikleri o eski sistem geride kaldı. İş modelleri değişti. İster Xing'de, ister Facebook'ta, ister iPhone'da bir uygulama geliştirin, insanlar onu kullanacaklardır. Bir fikriniz varsa sadece konuşmayın yapın, twitleyin, bloglarınızda yazın, geri bildirim almaktan korkmayın. Fırsatlar her zamankinden daha fazla ve eğer siz kazanırsanız biz de kazanırız. O yüzden daha fazla beklemeniz için hiç bir neden yok. Yollayın gitsin!

Jason Goldberg Webrazzi Roportaji

Jason'un son tavsiyesi ise Rethink Everything! (Her şeyi yeniden düşünün!) Bu ilham verici konferansın ardından Jason ile bir röportaj gerçekleştirdik. Bu röportajda internetin, mobil dünyanın, sosyal ve iş networklerinin geleceğinden bahsettik, biz sorduk Jason cevapladı. Yakında Webrazzzi.tv'den izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.